Twente en Willem II eindigen met tien man en één punt in duel vol irritatie

FC Twente en Willem II hebben zondag gelijkgespeeld in een tumultueus duel. In de eerste helft was er veel irritatie te zien tussen spelers, trainers, scheidsrechter en publiek. Ramiz Zerrouki moest vlak voor rust inrukken na een tweede gele kaart. In de tweede helft zag Derrick Köhn ook twee keer geel en dus rood.

FC Twente
FC Twente
1 - 1
Willem II
Willem II

De thuisploeg kwam na zes minuten goedkoop aan de openingstreffer. Na een onbegrepen terugspeelbal van Ché Nunnely belandde de bal voor de voeten van Dimitris Limnios. Hij schoot de bal geplaatst in de rechterhoek: 1-0.

Nunnely maakte zijn fout hoogstpersoonlijk goed. Na een goede actie van Max Svensson aan de linkerkant tikte de rappe aanvaller de bal in het doel: 1-1. Daarna werd het in de Grolsch Veste wat grimmiger.

Zerrouki en Köhn kregen het met elkaar aan de stok. Scheidsrechter Jochem Kamphuis gaf beide spelers daarom een gele kaart. Niet lang daarna kreeg ook FC Twente-trainer Ron Jans een gele kaart. Hij vond dat er een overtreding op Ricky van Wolfswinkel werd gemaakt. In die fase die erop volgde kreeg ook Michal Sadílek een gele kaart en sloeg de vlam verder in de pan.

De supporters van FC Twente kwamen met spreekkoren aan het adres van Kamphuis, waarna de stadionspeaker meermaals opriep daarmee te stoppen. Vlak voor rust bereikte de wedstrijd zijn kookpunt. Zerrouki, die al geel had, gooide een bal uit frustratie weg en ontving zijn tweede gele kaart van Kamphuis.

Bij aanvang van de tweede helft was de rust enigszins terug in Enschede. Na twee minuten in de tweede helft dacht Willem II via Kwasi Wriedt zelfs op voorsprong te komen, maar de spits stond buitenspel.

Waar de eerste helft nog zeer onrustig was, kabbelde de tweede helft voort. Tot een kwartier voor tijd. Köhn viel over Van Wolfswinkel heen en kreeg ook zijn tweede gele kaart. Veel kansen leverde het in de slotfase niet meer op. Virgil Misidjan was nog wel twee keer gevaarlijk, maar zijn pogingen leverde geen doelpunt op.

Door het gelijkspel blijft Twente zevende met vijftien punten, Willem II staat op de vijfde plaats en verzamelde tot nu toe zeventien punten.