Twente bevestigt suprematie: Ajax blijft ook in Eredivisie Cup met lege handen achter

FC Twente heeft Ajax zondag onttroond als winnaar van de Eredivisie Cup. De nummer twee van de Eredivisie Vrouwen kwam op Sportcampus Diekman nog op voorsprong, maar moest na het landskampioenschap ook de Eredivisie Cup aan De Tukkers laten (4-3).

Romée Leuchter opende na ruim een kwartier de score voor Ajax. De 21-jarige aanvaller sloop het vijandelijke strafschopgebied binnen en schoot raak (0-1). Lang konden de Amsterdammers niet van die voorsprong genieten, want Anna-Lena Stolze bracht Twente tien minuten later op fraaie wijze op gelijke hoogte (1-1).

Na rust liep leek Twente de finale in het slot te gooien door doelpunten van Marisa Olislagers (corner ineens in het doel) en opnieuw Stolze (geplaatst schot), maar Ajax knokte zich halverwege de tweede helft terug in de wedstrijd door de tweede treffer van Leuchter (3-2). Slechts twee minuten later maakte Renate Jansen aan de Amsterdamse illusies een einde (4-2). De mooie aansluitingstreffer van Tiny Hoekstra was slechts voor de statistieken (4-3).

Dat betekent dat Robert de Pauw met de winst van de Eredivisie Cup afzwaait in Enschede. De oefenmeester wordt volgend seizoen opgevolgd door Joran Pot. Bij Ajax, dat in april de KNVB-Beker won, nemen trainer Danny Schenkel en captain Stefanie van der Gragt in mineur afscheid. Suzanne Bakker neemt bij de Amsterdammers het stokje over van Schenkel.