Twente baalt van einde zegereeks en gestrande supporters

Reacties

De zegereeks van FC Twente is ten einde. Na tien zeges op rij in de Keuken Kampioen Divisie werd er in Kerkrade met 1-1 gelijkgespeeld tegen Roda JC. Natuurlijk baalden de Tukkers daarvan, al zag trainer Marino Pusic ook de zonnige kant van het gelijkspel. Na afloop van de remise liet de club zich ook uit over honderden supporters die het stadion niet haalden.

Twente baalt van einde zegereeks en gestrande supporters

'Als je niet kunt winnen, mag je niet verliezen', zo vatte Pusic het resultaat bij FOX Sports kernachtig samen. Hij reageerde enigszins gepikeerd toen werd gevraagd of Twente niet had moeten winnen. 'Denk je dat Roda een degradatiekandidaat is? Nee, we komen inderdaad niet voor een gelijkspel. Dat klopt. Maar goed, soms zijn de omstandigheden in een wedstrijd zo dat je genoegen moet nemen met een punt.'

Twente ontsnapte in de slotfase toen Mario Engels een strafschop miste en eindigde bovendien met tien man door twee gele kaarten voor Jelle van der Heyden. Dat de zegreeks voorbij is, zegt Pusic ook lang niet alles. 'We zijn niet met die reeks bezig, maar willen iedere week weer een zo goed mogelijk neer te zetten. Over zes tot zeven weken weten we meer', zo doelde hij op de titelstrijd. Achtervolger Sparta verkleinde het gat tot negen punten.

Twente-goalie Joël Drommel speelde in de slotfase een hoofdrol. Eerst veroorzaakte hij een strafschop door Niels Verburgh om te duwen, vervolgens keerde hij de inzet én de rebound om daarna opnieuw met een duw verhaal te halen bij Verburgh. 'Ik duwde hem heel lichtjes weg, uit bescherming. Toen liet hij zich vallen. Een onterecht strafschop, het was alsof er een windje voorbij kwam. Gelukkig pakte ik 'm, dat was mooi. Daarna kwam inderdaad de frustratie en de ontlading er wel uit.'

Na afloop plaatste de club onderstaande boodschap op Twitter. Door een politiecontrole liep een flink deel van de fans die de tocht van Enschede naar Kerkrade hadden gewaagd dusdanige vertraging op dat zij het duel niet haalden. De club kondigde aan daar navraag over te gaan doen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade
1 - 1
FC Twente
FC Twente
Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
38
25
5
8
72-39
+33
80
2
Sparta Rotterdam
38
19
12
7
78-47
+31
69
3
Jong PSV
38
18
9
11
77-59
+18
63
4
FC Den Bosch
38
18
9
11
64-49
+15
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.