Twee statistieken tonen de pijn van het Lyon van Bosz

Olympique Lyon is dieper in het Ligue 1-moeras weggezakt. Trainer Peter Bosz kon de vinger niet op de zere plek leggen na de nieuwe afstraffing.

Olympique Lyonnais
2 - 4
Rennes
Rennes

'We hebben terecht verloren. Ik heb er geen verklaring voor', nam Bosz zijn verlies. 'Iedereen wist hoe belangrijk deze wedstrijd was. Het was ook geen gebrek aan concentratie, het was gewoon een wedstrijd waarin we het kwijt waren.'

In de eerste helft legde Stade Rennes met drie goals de basis voor de 2-4 zege in Lyon. Voor de thuisploeg was het lang geleden dat het tegen een dergelijke achterstand na de eerste 45 minuten had aangekeken. In juli 1989 voltrok zich in de competitiewedstrijd tegen Olympique Marseille eenzelfde scenario.

De Nederlandse trainer probeerde te gissen naar de oorzaak van de slechte beurt tegen Rennes. 'We speelden afgelopen week een goede wedstrijd tegen FC Porto. Het is niet voor het eerst dat we na een Europese wedstrijd niet thuis geven.'

Door de nederlaag is Lyon verder afgezakt in de Ligue 1. De tiende plaats na 28 speelrondes is de slechtste klassering sinds het seizoen 1996/97. Bosz wil de handdoek niet gooien. 'Statistisch gezien is het nog niet gedaan, je weet maar nooit. Het zit ook niet in mijn aard om op te geven.'