Bosz zakt met Lyon diep weg in moeras na nieuwe afstraffing

Olympique Lyonnais is er zondagavond weer niet in geslaagd om een topper in de Ligue 1 te winnen. Net als in de heenwedstrijd scoorde Stade Rennais viermaal tegen Lyon, dat dieper wegzakt in de middenmoot van de Franse competitie.

Olympique Lyonnais
2 - 4
Rennes
Rennes

Gek genoeg gaat het Europees gezien wel goed met Lyon. Bosz kwam met zijn spelers de groepsfase van de Europa League ongeslagen door en versloeg in de achtste finale FC Porto met 1-0 in de heenwedstrijd. In de eigen competitie is Lyon op dit moment niet meer dan een middenmoter. Tegen Stade Rennais kwam de ommekeer er niet.

Nog voor rust maakte de uitclub drie treffers. Benjamin Bourigeaud en Baptiste Santamaría scoorden binnen het eerste kwartier kort achter elkaar en Lovro Majer was vlak voor rust trefzeker. Het was voor het eerst sinds 1989 dat Lyon tijdens een competitiewedstrijd in eigen stadion voor rust drie doelpunten incasseerde. De toespraak van Bosz in de rust sorteerde weinig effect, want enkele minuten in de tweede helft was Martin Terrier trefzeker tegen de club die hij tussen 2018 en 2020 diende.

Een comeback kwam er niet meer voor Lyon, hoewel de club nog wel op gang werd geholpen door de tegenstander. Hamari Traoré maakte na iets minder dan een uur een eigen goal. De benutte strafschop van Moussa Dembélé in de slotfase was vooral voor de statistieken, bij een punt kwam Lyon niet meer in de buurt.

Het team van Bosz heeft dit seizoen zeventien keer punten verspeeld in de Ligue 1, vorig seizoen eindigde de club nog als vierde met in totaal zestien duels waarin niet werd gewonnen.