Twee onderzoeken naar vuurwerkincident bij FC Den Bosch

Reacties

Zowel de KNVB als justitie stelt een onderzoek in naar het vuurwerkschandaal tijdens de wedstrijd FC Den Bosch - FC Dordrecht (1-0). Dit meldt de thuisclub. Fans van FC Den Bosch staken vuurwerk af, maar gooiden ook een vuurwerkbom. Deze ontplofte vlak bij een ballenjongen (foto), die langs de zijlijn zat.

Twee onderzoeken naar vuurwerkincident bij FC Den Bosch

Op de clubwebsite laat de Brabantse Jupiler League-club weten dat het volledige medewerking zal verlenen aan de onderzoeken. Beelden van een huilende ballenjongen, die erg geschrokken was van de vuurwerkknal, gingen vrijdagavond het internet over. FC Den Bosch liet na het incident ballenjongen Jens onderzoeken door de clubarts. 'Buiten een piepje in zijn oor, heeft hij gelukkig nergens last van. Jens is deze ochtend gewoon weer het voetbalveld opgestapt en maakt het goed. Met de familie is afgesproken dat de club aankomende week, in alle rust, thuis langsgaat met een leuke verrassing.'

De KNVB zelf is nog niet met een statement gekomen over de zaak. In het verleden kwamen supporters van FC Den Bosch ook al negatief in het nieuws. Zo moest de ME in 2014 in actie komen tijdens een thuiswedstrijd van de club tegen FC Oss. Volledig bepakt vormde de politiemacht toen een linie op het veld, om supporters in bedwang te houden. Na die wedstrijd werden er tachtig stadionverboden uitgedeeld, FC Den Bosch accepteerde toentertijd een voorwaardelijke geldboete van 10 duizend euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.