Twee Nederlandse linksbacks in duel tussen Man United en Burnley

Reacties

Drie dagen na de finale van het WK staat voor Manchester United alweer een serieuze wedstrijd op het programma. De ploeg van Erik ten Hag treft Championship-koploper Burnley in de achtste finale van de League Cup. Ten Hag stelt vijf spelers op die deelnamen aan het WK.

Twee Nederlandse linksbacks in duel tussen Man United en Burnley
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 0
Burnley
Burnley

De meeste spelers die aanwezig waren in Qatar keerden dinsdag pas terug op trainingscomplex Carrington. Toch kiest Ten Hag ervoor om Tyrell Malacia, Casemiro, Bruno Fernandes, Marcus Rashford en Christian Eriksen op te stellen. De andere zes basisspelers waren deze maand mee op trainingskamp naar Spanje. Met Antony, Luke Shaw, Fred en Facundo Pellistri zitten er ook vier WK-gangers op de bank. Donny van de Beek begint eveneens als wissel.

Opvallende basisklanten zijn onder meer Martin Dúbravka en Aaron Wan-Bissaka, die door The Sun worden omschreven als een 'vergeten' tweetal. Doelman Dúbravka, die in de zomer op huurbasis overkwam van Newcastle United, speelde dit seizoen alleen in de derde ronde van de League Cup tegen Aston Villa (4-2 zege). Wan-Bissaka kwam niet verder dan een invalbeurt van vijf minuten in de Premier League tegen Liverpool (2-1 zege), al was hij een groot deel van het seizoen geblesseerd. Een opvallende afwezige is Harry Maguire, die zich ziek heeft gemeld. 

De League Cup is voor Ten Hag een serieuze kans om zijn eerste prijs te pakken als trainer van Manchester United en de prijzendroogte van de club na zes jaar te beëindigen. Zwaargewichten als Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal liggen al uit het toernooi, terwijl Manchester City en Liverpool elkaar donderdag treffen. Dinsdag bereikten Newcastle United, Wolverhampton Wanderers, Southampton en Leicester City de kwartfinale al.

Ook bij Burnley staat een Nederlander aan de aftrap: de twintigjarige linksback Ian Maatsen heeft een basisplaats. Hij is ook in competitieverband een basisspeler bij de koploper van het tweede niveau. Ook voormalig AZ'er Jóhann Berg Gudmundsson verschijnt aan de aftrap bij Burnley. 

Opstelling Manchester United: Dubravka; Wan-Bissaka, Lindelof, McTominay, Malacia; Casemiro, Eriksen, Bruno; Garnacho, Martial, Rashford.

Opstelling Burnley: Peacock-Farrell; Roberts, Harwood-Bellis, Beyer, Maatsen; Cullen, Cork; Benson, Brownhill, Gudmundsson; Barnes.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.