Twee fraaie goals voor matchwinner Van Persie

Arsenal had een prachtige start tegen Sunderland, maar moest toch tot het einde knokken tegen de ploeg van coach Roy Keane. Robin van Persie bezorgde The Gunners de punten: 3-2.

Van Persie maakte de eerste én de laatste goal. Zijn tweede treffer was het belangrijkst. Op tien meter van het doel pikte hij een voorzet van Theo Walcott op en tikte hij razendsnel de bal langs doelman Craig Gordon: 3-2.

Diezelfde Gordon was in de openingsfase ook al kansloos geweest na de eerste uithaal van Van Persie. De Rotterdammer schoot in de zevende minuut een vrije trap vanaf de rand van de zestien via de onderkant van de lat achter de verbouwereerde Schotse keeper.

Vlak na die 1-0 van Van Persie had Philippe Senderos de 2-0 tegen de touwen geschoten. Ook al bleef Arsenal domineren, toch lukte het Sunderland om de achterstand ongedaan te maken. Ross Wallace scoorde na een rebound en Kenwyne Jones kopte vlak na rust de 2-2 op het scorebord. Dankzij Van Persie pakte Arsenal alsnog de drie punten.

Arsenal heroverde de koppositie van de Premier League met 22 punten uit acht duels. Manchester United heeft twintig uit negen. Sunderland moet oppassen voor de degradatiestreep met acht uit negen. 2-0 voor The Gunners