Twee dompers voor Frankrijk, Marokko kiest voor verrassend systeem

Reacties

Frankrijk kan in de halve finale van het WK niet beschikken over Dayot Upamecano en Adrien Rabiot. Bij Marokko, dat aantreedt in een andere formatie dan normaal, zijn alle spelers inzetbaar die kampten met fysieke klachten in de aanloop naar de wedstrijd. 

Twee dompers voor Frankrijk, Marokko kiest voor verrassend systeem
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
2 - 0
Marokko
Marokko

Voorafgaand aan de wedstrijd stond al een vraagteken achter de namen van Upamecano en Rabiot. Het tweetal, dat alleen in de laatste groepswedstrijd tegen Tunesië niet negentig minuten op het veld stond, kampte met verkoudheidsklachten. Upamecano en Rabiot worden afgelost door Ibrahima Konaté en Youssouf Fofana.

Marokko hield het hart vast voor Roman Saïss, Nayef Aguerd en Noussair Mazraoui. Het laatstgenoemde tweetal was niet in de kwartfinale inzetbaar tegen Portugal; aanvoerder Romain Saïss viel in de tweede helft uit met dijbeenklachten. Alle drie hebben ze een basisplaats.

Marokko kiest voor een andere formatie dan gebruikelijk en treedt aan met een opstelling die als 5-2-3 en 3-4-3 uitgelegd kan worden. Middenvelder Selim Amallah begint daarom op de bank. Tot dusver speelde Marokko in een 4-1-2-3-systeem.

Opstelling Frankrijk: Lloris; Koundé, Varane, Konaté, T. Hernández; Griezmann, Tchouaméni, Y. Fofana; Dembélé, Mbappé, Giroud

Opstelling Marokko: Bounou; Hakimi, El Yamiq, Saïss, Aguerd, Mazraoui; Amrabat, Ounahi; Ziyech, En-Nesyri, Boufal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.