'Twee bommen van Bale en één van Ronaldo'

Reacties

Met de uitlatingen over zijn toekomst heeft Cristiano Ronaldo na zijn bijrol in de Champions League-finale toch veel aandacht opgeëist in de Spaanse kranten. Een media-overzicht met de reacties nadat Real Madrid ten koste van Liverpool voor de dertiende keer de beste van Europa is geworden.

'Twee bommen van Bale en één van Ronaldo'

Het chapeua op de voorpagina van AS vat het gevoel na de avond in Kiev misschien wel het beste samen. 'Twee bommen van Bale… en eentje van Ronaldo.' Het dagblad uit Madrid wijst Bale aan als de Man van de Wedstrijd en roemt de dominantie van Real, zoals ook Luka Modric dat doet: 'We hebben de dag voor de wedstrijd een film gekeken over basketbalteams als de Chicago Bulls, LA Lakers en Boston Celtics. Hoe zij drie tot vier keer achter elkaar kampioen worden en hoe dat een dynastie werd genoemd. Zo kan er nu ook over ons gesproken worden. Het lijkt zo makkelijk om hier te komen en weer te winnen, maar we werken er iedere dag zó hard voor. Ik denk niet dat een ploeg dit kan evenaren.'

De invaller die twee keer scoorde, waarvan een keer met een geweldige omhaal, siert de voorpagina van El Mundo. De nadruk wordt gelegd op de goal die nooit vergeten zal worden: 'Voor altijd. De entree van Bale is het kantelpunt in de finale.'

Bij El Mundo Deportivo wordt met de voorpagina gefocust op de horroravond voor Liverpool-goalie Loris Karius. De Duitser probeerde zich tevergeefs te verschuilen na zijn fouten. Natuurlijk is er ook aandacht voor de woorden van Ronaldo. 'Een bom van CR7'.

Marca legt na het winnen van El Decimotercero, De Dertiende, de nadruk op het collectief.

In Frankrijk zijn de schijnwerpers volledig op Bale belicht. Volgens L'Équipe hebben we de linkspoot zelden beter gezien dan zaterdagavond. 'De beste Bale.'

La Gazzetta dello Sport kiest voor een combinatie: de show van Bale en de schok waar Ronaldo voor zorgde.

In de Engelse kranten wordt Loris Karius logischerwijs hard aangepakt. The Sun spreekt van de 'ergste blunder ooit in een Champions League-finale'. In The Daily Mail krijgt de Duitser bij het spelersrapport een 3, net als in The Guardian. Daar luidt de uitleg: 'Twee absolute blunders op het grootste podium. Een verschrikkelijke prestatie die het lastig maakt zijn Liverpool-carrière nog te redden.' De Engelse kranten pakken ook de collega's van Karius aan, die na afloop zeker niet vooraan stonden om de doelman op te vangen. Integendeel, hij kreeg meer steun van de spelers van Real Madrid.

Op Twitter regende het reacties van prominenten. Een selectie met een paar opvallende tweets.

Franck Ribéry steunt Karim Benzema bij zijn strijd met de Franse voetbalbond, waar de spits van Real persona non grata is na de sekstape-affaire rond collega Mathieu Valbuena. 'Je hebt nu al voor drie jaar een rode kaart, maar ondertussen haal je het maximale in de Champions League', schrijft de buitenspeler van Bayern München als felicitatie aan Benzema.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona-icoon Carles Puyol lijkt een kleine sneer uit te delen aan de clubleiding van de Catalanen. 'Gefeliciteerd Madrilenen. Vier keer de Champions League gewonnen, net als een van de beste Barcelona-ploegen in de geschiedenis. Wij moeten nadenken over onze prioriteiten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gary Lineker twijfelt er niet meer over na de Champions League-finale: iedere club die het geld heeft zal de prijs willen betalen voor Gareth Bale, die snakt naar meer speeltijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.