Real Madrid evenaart zichzelf én iconisch Ajax en Bayern

Reacties

Met de overwinning op Liverpool bevestigt Real Madrid zijn reputatie als 'koning Champions League.' De Spaanse topclub heeft nu drie keer op rij het miljardenbal gewonnen en staat in totaal, inclusief het Europa Cup I-tijdperk, op dertien eindzeges.

Real Madrid evenaart zichzelf én iconisch Ajax en Bayern

Slechts drie teams kregen het eerder voor elkaar om drie keer op rij het prestigieuze toernooi te winnen: Real Madrid zelf (zelfs vijf keer tussen 1956 en 1960), Ajax (1971-1973) en Bayern München (1974-1976). Nadat De Koninklijke vorig jaar een einde maakte aan de vloek van de falende titelverdediger in de Champions League dendert de ploeg meteen door.

Door de successen van de laatste seizoenen heeft Real Madrid de nummer twee op de 'eeuwige ranglijst', AC Milan, inmiddels op een achterstand van zes eindzeges gezet. Liverpool blijft samen met Bayern München en Barcelona op de derde positie plakken. Daarna volgt Ajax met vier triomfen.

Zidane
Zinedine Zidane belandt eveneens in de recordboeken. De Fransman, die pas 28 maanden in functie is als hoofdtrainer van Real Madrid, staat nu als coach op drie eindzeges in het belangrijkste Europese clubtoernooi en evenaart daarmee Bob Paisley en Carlo Ancelotti. Zij legden in tegenstelling tot Zidane echter niet drie keer achtereen beslag op de eindzege.

Meervoudige winnaars van de EC I/Champions League:

Club Eindzeges Verloren finales
Real Madrid 13 3
AC Milan 7 4
Bayern München 5 5
Barcelona 5 3
Liverpool 5 3
Ajax 4 2
Manchester United 3 2
Internazionale 3 2
Juventus 2 7
Benfica 2 5
Nottingham Forest 2 0
FC Porto 2 0
VI's Süleyman Öztürk over een krankzinnige Champions League-finale.
'De flater van Karius blijft me langer bij dan de omhaal van Bale'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.