Twaalf jaar na WK-drama kan Ghana wraak nemen op Uruguay: 'Nu irrelevant'

Reacties

Ghana heeft nog een rekening openstaan tegen Uruguay. Aanvoerder Andre Ayew wil echter niet dat revanchegevoelens de boventoon gaan voeren voor het weerzien met de Zuid-Amerikanen.

Twaalf jaar na WK-drama kan Ghana wraak nemen op Uruguay: 'Nu irrelevant'
© Pro Shots
Ghana
Ghana
0 - 2
Uruguay
Uruguay

Ghana heeft slechte herinneringen aan de ontmoeting met Uruguay op het WK van 2010. Een historische plek in de halve finale - tegen Nederland - glipte The Black Stars op pijnlijke manier door de vingers.

In de slotseconde van de tweede verlenging voorkwam Luis Suárez als een volleerde keeper de 3-2 van Ghana met zijn handen, waarna Asamoah Gyan de toegekende strafschop tot overmaat van ramp miste. Vervolgens ging het in de penaltyreeks helemaal mis voor The Black Stars.

Na ruim twaalf jaar kan in de laatste wedstrijd van groepsfase revanche worden genomen voor die pijnlijke 2 juli als Uruguay op 2 december de tegenstander is. Mohammed Salisu staat te trappelen om zijn volk die wraak te geven. 'Ik moet vechten voor mijn land, want ik ben onderdeel van de revanche. Ghana was op dat moment het beste Afrikaanse land en kwam ook ver op dat toernooi. Als ik daar aan terugdenk, inspireert me dat.'

Ayew wil juist niets van wraak weten. De 32-jarige aanvoerder, die in 2010 als wisselspeler van de partij was, wil de focus op andere zaken. 'Voetbal gaat niet om revanche nemen. We willen gewoon winnen en ons land trots maken. Het zal ons laatste groepsduel zijn. Ik hoop maar dat het resultaat genoeg zal zijn om door te gaan', zegt hij op de FIFA-website.

'We moeten ons richten op het hier en het nu. Wat eerder is gebeurd, is vandaag irrelevant. We moeten onze best doen om het continent trots te maken, omdat we het WK spelen voor heel Afrika en niet alleen voor Ghana. Daarop moeten we ons focussen.'

Wereldkampioenschap

Stand Groep H Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Zuid-Korea
3
1
1
1
4-4
0
4
3
Uruguay
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Ghana
3
1
0
2
5-7
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.