Turkse media prijzen Montella na behaald EK-ticket: 'We zien nu het ware gezicht'

Reacties

Dat Turkije zich voor de zesde keer in de historie heeft gekwalificeerd voor een EK-eindronde wordt breed uitgemeten in de Turkse media. Bondscoach Vincenzo Montella wordt geprezen na de cruciale thuiszege op Letland.

Turkse media prijzen Montella na behaald EK-ticket: 'We zien nu het ware gezicht'
© Pro Shots
Turkije
Turkije
4 - 0
Letland
Letland

Montella (49) nam vorige maand het roer bij de Turkse nationale ploeg over van de Duitser Stefan Kuntz. De Italiaanse oud-spits van onder andere Sampdoria en AS Roma won bij zijn debuut als bondscoach bij Turkije van Kroatië en zondag werd ook Letland verslagen. Turkije is daardoor geplaatst voor Euro 2024 in Duitsland.

Na twee zeges in twee interlands krijgt Montella veel lof in de Turkse media. 'Montella heeft voor nieuw zelfvertrouwen gezorgd in onze nationale ploeg. Zeker door de wedstrijd tegen Kroatië', schrijft dagblad Fanatik. 'Gefeliciteerd Turkije en gefeliciteerd Montella. We gaan naar Duitsland! Het kantelpunt in het avontuur van deze ploeg was het vertrek van Kuntz. We zien nu het ware gezicht van dit Turkse elftal.'

EK-droom
Ook Hürriyet richt zich op Montella. 'Niet alleen bedankt voor het EK-ticket, maar ook dat je ons nieuwe hoop hebt gegeven om goed voor de dag te komen in Duitsland', schrijft de krant. Sabah ziet ook direct progressie bij Turkije sinds de komst van de Italiaan. 'Na de teleurstellende laatste twee EK's is er weer hoop dat we een toernooi mee kunnen maken uit onze dromen.'

Turkije is na 1996, 2000, 2008, 2016 en 2020 weer van de partij op een EK. 'Ik ben er trots op dat ik deze groep met spelers mag begeleiden', zei Montella na de kwalificatie voor het EK. 'We hebben laten zien dat we echt een eenheid vormen. Ik ben nu misschien wel de gelukkigste trainer van de wereld. We gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden op het EK van komende zomer.' Turkije sluit de EK-kwalificatiereeks op 21 november af met een uitduel met Wales. Daarvoor is er een oefenwedstrijd tegen EK-gastland Duitsland.

EK-kwalificatie

Stand Groep D EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Turkije
8
5
2
1
14-7
+7
17
2
Kroatië
8
5
1
2
13-4
+9
16
3
Wales
8
3
3
2
10-10
0
12
4
Armenië
8
2
2
4
9-11
-2
8
5
Letland
8
1
0
7
5-19
-14
3
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.