Turkse media eisen ontslag Kuntz na 'complete ramp' op de Faeröer

Reacties

De dagen van bondscoach Stefan Kuntz bij Turkije zijn geteld, zo oordelen Turkse media na de nederlaag in de Nations League tegen de Faeröer. De Turken speelden vorige week in eigen huis ook al verrassend gelijk tegen Luxemburg.

Turkse media eisen ontslag Kuntz na 'complete ramp' op de Faeröer
Faeröer Eilanden
Faeröer Eilanden
2 - 1
Turkije
Turkije

De Turkse media zijn eensgezind hard in hun oordeel na de verliespartij bij de Faeröer, ook al was Turkije na vier zeges op rij in Groep 1 van Nations League C al voor de laatste twee groepsduels verzekerd van promotie naar de B-divisie. Na een gelijkspel tegen Luxemburg (donderdag) volgde een pijnlijke uitglijder bij de Faeröer.

Complete ramp
'Natuurlijk speelden we weleens slechte wedstrijden in onze historie, maar daarvan was geen enkele zo beschamend als tegen de Faeröer. Het was een complete ramp', oordeelt Fanatik. 'Het is nu de tijd om radicale beslissingen te nemen.'

Sabah gaat al een stap verder: 'Hoewel de bondsvoorzitter zegt geen besluit te hebben genomen, is het niet langer mogelijk om door te gaan met deze Duitse bondscoach. Er moet nu een comité rond het nationale elftal komen met grote namen uit het Turkse voetbal. Zij moeten een plan A, B én C maken voor de nabije toekomst.' Kuntz staat sinds september 2021 aan het roer bij Turkije, waar hij de opvolger werd van Senol Günes.

Ferdi Kadioglu (rechts) kwam zowel tegen Luxemburg als de Faeröer negentig minuten in actie.
Ferdi Kadioglu (rechts) kwam zowel tegen Luxemburg als de Faeröer negentig minuten in actie.

'We vrezen grote landen en verachten kleine landen', schrijft Fotomac over de huidige situatie bij Turken. 'Bedankt Faeröer dat jullie ons hebben laten zien dat voetbal niet langer een sport voor ons is. We hebben geschiedenis geschreven: jullie houdbaarheidsdatum is verstreken', oordeelt de krant over de spelers die in actie kwamen voor Turkije, onder wie Ferdi Kadioglu.

Uitvaartcentrum
Serdar Gürler maakte de enige Turkse goal tegen de Faeröer en zag de storm aan kritiek in eigen land al aankomen. 'We zijn ongelooflijk verdrietig. Hier zijn geen excuses voor', zei de spits van Istanbul Basaksehir in gesprek met Aspor. 'We hebben niet gestreden. De eerste vier groepswedstrijden verliepen goed, maar in de kleedkamer is het nu zo stil dat het op een uitvaartcentrum lijkt.'

UEFA Nations League

Stand League C Groep 1 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Turkije
6
4
1
1
18-5
+13
13
2
Luxemburg
6
3
2
1
9-7
+2
11
3
Faeröer Eilanden
6
2
2
2
7-10
-3
8
4
Litouwen
6
0
1
5
2-14
-12
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.