Turkse bondscoach leeft vol vertrouwen toe naar avond van de waarheid

Reacties

Stefan Kuntz heeft er vertrouwen in dat Turkije dinsdagavond ten koste van Nederland of Noorwegen in de toptwee van Groep G kan eindigen. De opdracht is simpel: de Turken moeten winnen bij Montenegro om zeker te zijn.

Turkse bondscoach leeft vol vertrouwen toe naar avond van de waarheid
© Pro Shots
Montenegro
Montenegro
1 - 2
Turkije
Turkije

Met Kuntz aan het roer is de hoop op een WK-ticket terug bij de Turken. Onder leiding van de 59-jarige Duitser, die eerder coach was van Jong Duitsland, heeft Turkije in de laatste drie WK-kwalificatiewedstrijden zeven punten gepakt. Zaterdag werd met 6-0 gewonnen van Gibraltar.

Die zege op Gibraltar was misschien niet veelzeggend vanwege het niveau van de tegenstand, maar Kuntz putte wel vertrouwen uit de manier waarop de overwinning tot stand kwam. 'We hebben gewerkt aan spelhervattingen en ik ben blij dat mijn team gewonnen heeft met zes goals die op verschillende manieren werden gemaakt. Uit lage voorzetten vanaf de zijkant, uit hoge voorzetten, na combinatiespel in het strafschopgebied. Daar heb ik mijn spelers complimenten voor gegeven', aldus Kuntz tijdens zijn persconferentie in Montenegro.

Waar de belangen voor Turkije enorm groot zijn in Podgorica, staat er voor Montenegro een halve week na het knappe gelijkspel tegen Oranje eigenlijk niets meer op het spel. Dat maakt de Montenegrijnen volgens Kuntz niet minder gevaarlijk: 'Soms is het een voordeel als een tegenstander onder grote druk staat. In deze wedstrijd kunnen de jonge spelers die zich de laatste tijd hebben laten zien bij Montenegro weer tonen. Maar zoals ik al eerder zei, we moeten ons focussen op ons eigen spel. We hebben nog niets bereikt en hebben steeds gezegd dat we allebei de wedstrijden in deze interlandperiode moeten winnen. Daar is niets aan veranderd. We moeten winnen en naar onszelf kijken.'

Turkije is bij een zege dus zeker van minstens de tweede plaats. Wint Noorwegen van Oranje, dan hebben de Turken bij een overwinning ook een goede kans om op basis van het doelsaldo eerste te worden. Een gelijkspel of kleine nederlaag is voor Kuntz en co genoeg om tweede te worden als Nederland wint van de Noren.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
5
Letland
10
2
3
5
11-14
-3
9
6
Gibraltar
10
0
0
10
4-43
-39
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.