Turkije rekent nog altijd op Burak Yilmaz, oude kwelgeest van Oranje

Reacties

Burak Yilmaz is inmiddels 35 jaar oud, maar nog altijd de man die de Turkse nationale ploeg aan doelpunten moet helpen. Zes jaar geleden zat hij Oranje dwars in de kwalificatiereeks voor het EK 2016, nu is de spits van Lille vastberaden zijn land naar het WK 2022 te helpen.

Turkije rekent nog altijd op Burak Yilmaz, oude kwelgeest van Oranje
© Pro Shots
Turkije
Turkije
4 - 2
Nederland
Nederland

Om voor het eerst sinds 2002 weer op een mondiale eindronde aanwezig te zijn, zal Turkije in de WK-kwalificatiereeks vooral moeten afrekenen met Noorwegen en Nederland. De Noorse Galatasaray-verdediger Martin Linnes zei in aanloop naar de onderlinge ontmoeting van komende zaterdag al dat de Turken bang zijn voor Erling Haaland, maar volgens Burak is daar absoluut geen sprake van. 'We zijn nog nooit bang geweest voor iemand.'

En dus ook niet voor Oranje, als Turkije begint aan de jacht op de eerste WK-deelname in twintig jaar tijd. En daarbij rekent het nog altijd op de doelpunten van Burak. Met elf goals in 25 officiële duels voor Lille laat de 63-voudig international nog altijd zien het scoren niet verleerd te zijn, hoewel de jaren beginnen te tellen. Maar voor de nationale ploeg wil het de laatste tijd niet lukken. Zijn laatste interlandgoal dateert van 22 maart 2019.

© Pro Shots

Sinds die treffer tegen Albanië (0-2) speelde Burak tien interlands zonder tot scoren te komen. De druk staat er dus op als hij woensdagavond aan de aftrap verschijnt tegen Oranje, maar daar heeft de 35-jarige spits geen last van. 'Ik hou ervan om onder druk te spelen en om te strijden. Ik ben klaar, ik wil er alles aan doen om mijn land naar het WK te leiden', tekent Fanatik op uit de mond van de aanvoerder van de nationale ploeg.

Burak miste door een blessure een groot deel van 2021 en kon Lille daardoor ook niet bijstaan in het Europa League-tweeluik met Ajax, maar is naar eigen zeggen verlost van zijn klachten. En dus heeft bondscoach Senol Günes naar verwachting een basisplaats in petto voor de man die op de Turkse topscorerslijst aller tijden alleen legende Hakan Sükür (51 goals in 122 interlands) boven zich moet dulden met 24 doelpunten.

Voor Oranje betekent dat een weerzien met de man die tijdens de laatste twee confrontaties ook trefzeker was. Richting het EK 2016 liep Nederland kwalificatie mis mede doordat het slechts één punt pakte in de twee wedstrijden tegen Turkije (1-1 en 3-0). Burak maakte in Amsterdam de openingstreffer en zorgde in Konya toen voor de eindstand. Zes jaar later is hij weer de man voor wie Oranje op zijn hoede moet zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Turkije
Meer over Turkije
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.