Tuchel zwaarder bestraft dan Conte voor ruzies na derby

Reacties

De disciplinaire commissie van de Engelse voetbalbond (FA) heeft Thomas Tuchel en Antonio Conte bestraft voor hun gedrag na de wedstrijd tussen Chelsea en Tottenham Hotspur. De trainer van Chelsea is voor één wedstrijd geschorst en krijgt een boete, terwijl de trainer van Tottenham wegkomt met alleen een boete.

Tuchel zwaarder bestraft dan Conte voor ruzies na derby
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Tuchel heeft een boete van 35.000 pond gekregen, omgerekend 41.230 euro. Conte moet 15.000 pond betalen, ofwel 17.670 euro. Beide trainers kunnen tegen het besluit in beroep gaan. De schorsing voor Tuchel is voor nu uitgesteld, omdat de disciplinaire commissie nog met een officiële verklaring moet komen waarin de precieze grondslag voor de straf wordt verduidelijkt. Die wordt 'binnen afzienbare tijd' gepresenteerd.

Tuchel en Conte werden eerder deze week aangeklaagd door de bond. De trainers van beide clubs kregen het zondag meermaals met elkaar aan de stok en incasseerden na afloop allebei een rode kaart. Tuchel en Conte werden een overtreding van regel E3 van de FA ten laste gelegd. Die regel betreft het gedrag in brede zin. Gedrag dat een wedstrijd 'in diskrediet brengt' is onder de regel niet toegestaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Diep in blessuretijd maakte Tottenham zondag de 2-2 en na afloop sloeg de vlam in de pan. Bij het handen schudden leek Tuchel in de hand van Conte te knijpen, die daar duidelijk niet van gediend was. Een nieuwe ruzie volgde en beide kemphanen werden bestraft met een rode kaart. De bijdrage van Tuchel aan de ruzie was in de ogen van de FA groter, waardoor hij een zwaardere straf heeft gekregen.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Chelsea is zondag tegen Leeds United en het is dus mogelijk dat Tuchel dan op de bank zit. Het is onduidelijk wanneer zijn schorsing in werking zal treden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.