Conte en Tuchel vechten elkaar de tent uit, Italiaan lacht het laatst

Een verhitte stadsderby tussen Chelsea en Tottenham Hotspur is zondagavond geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Harry Kane maakte diep in de blessuretijd de gelijkmaker voor de bezoekers. Het duel stond in het teken van ruzies tussen trainers Thomas Tuchel en Antonio Conte. Ze kregen het zowel tijdens als na de wedstrijd met elkaar aan de stok.

© Imago
Chelsea
Chelsea
2 - 2
Tottenham Hotspur

Tuchel voerde twee wijzigingen door in zijn basiself ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Everton (0-1). Marc Cucurella maakte zijn basisdebuut, terwijl ook Ruben Loftus-Cheek mocht opdraven. Daardoor belandden Ben Chilwell en César Azpilicueta op de bank. Kalidou Koulibaly werd tegen Everton gewisseld vanwege fysiek ongemak, maar was fit genoeg om te spelen tegen Tottenham. Dat was maar goed ook, want na achttien minuten opende de verdediger de score.

Chelsea kreeg een corner na een redding van Hugo Lloris op een inzet van Kai Havertz. De uitdraaiende bal van Cucurella werd op waarde geschat door Koulibaly, die de bal ineens uit de lucht nam en Lloris verraste. Tottenham reageerde enkele minuten later met een vlotte counter. Na een lange bal van Pierre-Emile Højbjerg dook Ryan Sessegnon op voor het doel en hij stuitte vanuit een lastige hoek op doelman Édouard Mendy. In het restant van de eerste helft was Chelsea de dominante ploeg.

Het overwicht werd door de thuisploeg niet omgezet in een grotere voorsprong. Na de pauze liet Raheem Sterling een goede kans uit de draai onbenut, waarna Tottenham op gelijke hoogte kwam. Een laag, diagonaal schot van Højbjerg zeilde binnen in de linkerhoek. Chelsea beklaagde zich over een vermeende overtreding van Rodrigo Bentancur op Havertz voorafgaand aan het doelpunt. De gemoederen liepen hoog op en Tuchel kreeg het verbaal aan de stok met Conte, maar scheidsrechter Anthony Taylor verklaarde het doelpunt geldig.

Chelsea kwam toch weer op voorsprong. Na balverlies van Dejan Kulusevski aan de zijlijn belandde de bal via Sterling razendsnel voor de voeten van Reece James, die op de juiste plek stond om er 2-1 van te maken. Tuchel reageerde uitzinnig en raasde langs de zijlijn voorbij Conte. In de blessuretijd kwam Tottenham toch nog langszij. Mendy moest na een corner een kopbal van Tottenham met de vingertoppen uit zijn doel houden, waarna een nieuwe hoekschop volgde. Daaruit zorgde Kane met een achterwaartse kopbal voor de 2-2 in de zesde minuut van de blessuretijd. Tottenham kwam nog goed weg, want Cristian Romero werd niet bestraft nadat hij Cucurella vlak voor het doelpunt aan de haren trok. Het ging mis bij het handenschudden tussen Conte en Tuchel. De Duitser leek te knijpen in de hand van Conte, die gefrustreerd raakte. Na een nieuw akkefietje kregen beide trainers rood.