Tuchel ziet toch maar af van Cruijff-trucje om Haaland af te stoppen

Reacties

Een beetje psychologie denkt Thomas Tuchel wel nodig te hebben om dinsdagavond een goed resultaat te boeken in het Etihad Stadium. De coach van Bayern München weet dat Manchester City geen lullig ploegje is en rakelde nog een anekdote op over wijlen Johan Cruijff.

Tuchel ziet toch maar af van Cruijff-trucje om Haaland af te stoppen
© Pro Shots

'Dit wordt een andere wedstrijd dan tegen Paris Saint-Germain in de volgende ronde. Er zullen momenten komen dat we moeten lijden, maar we willen hen bij momenten ook pijn doen. Daarvoor hebben we de kwaliteit en het talent in de selectie. We denken dat we een aardig idee hebben van wat te verwachten, we willen voorkomen dat ze té dominant zijn', sprak de trainer op de persconferentie.

Met welke elf dat moet gaan gebeuren? 'We hebben een paar blessuregevallen, zoals Eric Maxim Choupo-Moting', dat maakt het makkelijker. Maar ik ben er nog niet helemaal uit op één of twee posities. Als we kans willen maken, is het nodig dat er bij de bekendmaking van de opstelling spelers teleurgesteld zullen zijn, dat ze maar wat graag invallen.

Dat het een lastige pot wordt tegen de kampioen van Engeland, dat lijdt uiteraard geen twijfel. Des te minder omdat de thuisploeg de beschikking heeft over Erling Haaland, doelpuntenmachine deluxe. Tuchel is uiteraard ook onder de indruk van de Noor - net als Matthijs de Ligt. 'Zijn statistieken zijn ongelofelijk indrukwekkend. Zijn fysiek en doelpuntenhonger springen eruit. Maar het draait niet alleen om hem, ze creëren ook als ploeg veel kansen voor hem', aldus Tuchel. 'We kunnen alleen samen de oplossingen vinden.'

Één van die mogelijke oplossingen haalde de Duitse trainer ook nog aan, maar dat is niet het plan waarvoor uiteindelijk is gekozen. 'Ik had ooit het genoegen om met Johan Cruijff te spreken. Hij vertelde me over een spits, en dat ze die bij Barcelona nooit onder controle kregen. Tot ze besloten om hem gewoon niet meer te dekken, toen hield hij ineens op met scoren. Dat zullen we morgen maar niet uitproberen…'

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.