Tuchel staat stil bij situaties van Mazraoui, De Ligt en Neuer

Bayern München-trainer Thomas Tuchel heeft vrijdagochtend uitgebreid stilgestaan bij de situatie van zijn spelersgroep. Dan gaat het over de persoonlijke situatie van Noussair Mazraoui, maar ook de terugkeer van Matthijs de Ligt en de al langer geblesseerde Manuel Neuer.

Tuchel staat stil bij situaties van Mazraoui, De Ligt en Neuer
© Pro Shots
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
1 - 3
Bayern München
Bayern München

Tuchel had goed en slecht nieuws over de goalie, sinds 2011 verbonden aan Bayern. Neuer staat na een ski-ongeluk weer op het trainingsveld en doet het daar goed, maar hij zal voorlopig nog niet in actie komen. 'Hij is terug en dat is geweldig nieuws. We zijn heel erg trots op hem. We hebben besloten dat Sven Ulreich op doel staat tegen FSV Mainz 05 en waarschijnlijk ook in Istanbul', doelt Tuchel tijdens het persmoment op de komende duels van Bayern. In de Champions League speelt Bayern tegen Galatasaray.

'Iedereen is euforisch, maar het is belangrijk dat we niets overhaasten', geeft Tuchel uitleg bij zijn beslissing om Neuer niet meteen in te zetten. 'We geven hem nog een paar extra trainingssessies, want dat gaat erg goed.' Hetzelfde geldt voor De Ligt, die een maand afwezig was met een blessure. 'Hij heeft volledig meegetraind en is klaar voor zaterdag. We willen met hem en Min-jae Kim als centrale verdediger starten', geeft Tuchel een deel van zijn opstelling prijs.

Wie er niet bij zal zijn tegen Mainz, is Mazraoui. De Marokkaanse ex-Ajacied wordt niet gestraft vanwege zijn uitlatingen over de oorlog in het Midden-Oosten, maar is geblesseerd. 'Ik ben blij met het statement van de club', aldus Tuchel. 'Ik sta er voor de volle honderd procent achter, ook persoonlijk. Dit onderwerp gaat dieper dan voetbal, ik heb er natuurlijk over gesproken met Nous.'

De berichten op social media van Mazraoui kwamen extra hard binnen bij teamgenoot Daniel Peretz, die Israëliër is. Tuchel: 'Ik kan mijzelf niet in hem verplaatsen, maar we proberen hem te steunen. Natuurlijk is dit niet optimaal voor de sfeer in de kleedkamer, maar het is herstellende. Het is een gevoelig onderwerp, al helemaal voor Daniel. Zijn familie is er direct bij betrokken. Maar we zorgen goed voor hem.'

Bekijk hier al onze video's