Tuchel legt uit waarom Gravenberch gaat vertrekken naar Liverpool

Reacties

Thomas Tuchel heeft vrijdag uitgelegd waarom Ryan Gravenberch op het punt staat naar Liverpool te vertrekken. De trainer van Bayern München bevestigde dat de 21-jarige middenvelder al langer wenste te vertrekken.

Tuchel legt uit waarom Gravenberch gaat vertrekken naar Liverpool
© Pro Shots

Gravenberch maakte vorig jaar voor 18,5 miljoen euro de overstap van Ajax naar Bayern, maar moet zich bij de kampioen van Duitsland vooral tevreden stellen met invalbeurten. De elfvoudig international werd daarom al de hele zomer in verband gebracht met een vertrek en dat lijkt op Deadline Day nog zijn beslag te gaan krijgen. Liverpool bereikte donderdagavond een akkoord over een transfersom van circa 45 miljoen euro.

Volgens Tuchel kwam Gravenberch defensief tekort om als controlerende middenvelder te spelen. 'Ik zie hem meer als een aanvallend ingestelde speler, een nummer 8', zei de Duitse coach tijdens zijn perspraatje. 'Het grootste probleem voor Ryan is denk ik dat we niet echt een nummer 8-positie hebben. In het 4-2-3-1-systeem bestaat die positie niet. En voorin is de concurrentie enorm. Dat was het voornaamste probleem.'

Over de instelling van Gravenberch had Tuchel geen klachten. 'Het is een heel aardige jongen, een hardwerkende, getalenteerde speler, open-minded en beleefd. Maar als een speler al langer wil vertrekken en dat blijft zeggen, zullen we daarmee dealen. We willen wel dat iemand hier gelukkig is en zijn rol accepteert. Dat hij blijft vechten voor zijn kans. Als dat niet zo is en er komt aan aanbieding voorbij, dan handelen we daarnaar.'

Zo lijkt het verblijf van Gravenberch bij Bayern al na een seizoen te eindigen. Tuchel wil nog wel een vervanger in zijn selectie voor de ex-Ajacied, dat lijkt Fulham-middenvelder João Palhinha te worden. Eerder nam Bayern Konraid Laimer al transfervrij over van RB Leipzig. Gravenberch wordt na Alexis Mac Allister, Wataru Endo en Dominik Szoboszlai de vierde nieuwe middenvelder bij Liverpool, als hij de medische keuring doorkomt.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Gravenberch
Meer over R. Gravenberch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.