Tuchel heeft Ziyech opnieuw niet vanaf het begin nodig

Reacties

Hakim Ziyech begint zaterdag voor de vijfde competitiewedstrijd op rij niet in de basis bij Chelsea. Thomas Tuchel heeft de voormalig Ajacied ook tegen Southampton niet vanaf het begin nodig.

Tuchel heeft Ziyech opnieuw niet vanaf het begin nodig
© Pro Shots
Southampton
Southampton
1 - 1
Chelsea
Chelsea

Ziyech deed onder Tuchel alleen nog maar mee tegen Wolverhampton Wanderers (competitie, 0-0) en Barnsley (FA Cup, 0-1 zege). Tegen Burnley zat hij vanwege overbelasting niet bij de wedstrijdselectie en tijdens de competitieduels met Tottenham Hotspur, Sheffield United en Newcastle United bleef Ziyech de gehele wedstrijd op de bank. Ook zaterdag tegen Southampton verschijnt hij weer niet aan de aftrap.

Tuchel ging vrijdag op zijn persconferentie al in op het gebrek aan speelminuten voor Ziyech. 'Het ligt aan mij en niet aan hem', zei de manager. 'Het zijn mijn moeilijke beslissingen die ook betrekking hebben op Mason Mount, Callum Hudson-Odoi en Christian Pulisic. Op de flanken zijn we het sterkst bezet. Zulke keuzes zijn nooit makkelijk, maar het positieve is dat we die keuze kunnen maken.'

Ziyech is vooralsnog het kind van de rekening. 'Het zijn de keuzes voor andere spelers die betekenen dat Hakim moet lijden. Ik kan het absoluut begrijpen en ik ben het ermee eens dat het mijn verantwoordelijkheid en mijn schuld is dat hij zijn potentie niet kan laten zien', aldus Tuchel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.