Tuchel bevestigt incident op trainingsveld: 'Het zijn allemaal winnaars'

Reacties

Thomas Tuchel is dinsdag tijdens zijn perspraatje richting de Champions League-kwartfinale tegen FC Porto ingegaan op het incident tijdens de training van afgelopen zondag. Antonio Rüdiger werd toen voortijdig richting kleedkamer gestuurd na een opstootje met Kepa Arrizabalaga.

Tuchel bevestigt incident op trainingsveld: 'Het zijn allemaal winnaars'
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
0 - 2
Chelsea
Chelsea

Tuchel bevestigde de berichtgeving van Engelse media daarover, maar ontkende dat het iets te maken had met de pijnlijke nederlaag tegen West Bromwich Albion (2-5). 'Het was gewoon een incident op de training, de gemoederen liepen hoog op tussen Tony en Kepa, dus we hebben de situatie meteen gekalmeerd.'

Het zijn dingen die volgens Tuchel kunnen gebeuren. 'Het zijn allemaal winnaars en ze willen ook op de training winnen.' Inmiddels is de kou uit de lucht. 'De manier waarop de jongens de situatie hebben afgehandeld, was geweldig. Ze toonden hoeveel respect ze voor elkaar hebben. Ze losten het meteen op en haalden de kou uit de lucht.'

De manier waarop Rüdiger en Kepa reageerden was voor Tuchel reden geen straffen uit te delen. De kans is zelfs groot dat de Duitse verdediger woensdag tegen FC Porto gewoon in actie zal komen, bevestigde de trainer. Kepa zal in principe gewoon op de bank beginnen. De Spaanse doelman is tweede keus achter Edouard Mendy.

Ben Chilwell reageerde dinsdag op ludieke wijze op het opstootje van eerder door net te doen alsof hij Kurt Zouma slaat. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kanté & Pulisic
Tuchel had verder goed nieuws van het blessurefront. Christian Pulisic heeft geen last meer van de hamstringblessure waardoor hij zaterdag werd gewisseld tegen West Brom. En N'Golo Kanté zal weer bij de wedstrijdselectie zitten, nadat hij geblesseerd terugkeerde van de Franse nationale ploeg. Ook Tammy Abraham is fit.

Dat terwijl FC Porto wel gehavend aan de aftrap verschijnt in Sevilla. Middenvelder Sérgio Oliviera en aanvaller Mehdi Taremi zijn geschorst. Tuchel laat zich echter geen zand in de ogen strooien. 'We kijken nooit naar wie er ontbreken in een wedstrijd. We moeten volledig gefocust zijn en ons bewust zijn van onze kwaliteiten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.