Trump waarschuwt bondgenoten in strijd om WK 2026

Reacties

Donald Trump heeft zich gemeld in de strijd om de toekenning van het WK 2026. De president van de Verenigde Staten waarschuwt bondgenoten om niet te lobbyen tegen de triokandidatuur van de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

Trump waarschuwt bondgenoten in strijd om WK 2026

'Samen met Canada en Mexico heeft de VS een sterk bid. Het zou heel jammer zijn als landen die we altijd hebben gesteund tegen ons gaan lobbyen', schrijft Trump op Twitter. 'Waarom zouden we deze landen nog steunen als ze ons niet steunen?'

De Verenigde Staten, Mexico en Canada duelleren met Marokko om de status van gastheer van het 23ste WK. De afgelopen maanden hebben diverse Europese landen - waaronder Rusland, Frankrijk en België - aangegeven zich achter de Marokkaanse kandidatuur te scharen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De bij de wereldvoetbalbond aangesloten bonden kennen de organisatie op 13 juni toe tijdens het 68ste FIFA-congres in Moskou. Dit gebeurt in het openbaar.

Voorheen beslisten de leden van het uitvoerend comité achter gesloten deuren over de WK-gastheren, wat verhalen over corruptie in de hand werkte. Op 2 december 2010 gebeurde dat voor het laatst, toen Rusland en Qatar de organisatie van het toernooi van respectievelijk 2018 en 2022 kregen toegekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.