Trouwe doelman voert 'Valentijnslijst' aan: Van Polen scoort ook hoog

Reacties

Ter ere van Valentijnsdag heeft het Zwitserse onderzoeksbureau CIES een lijst met de meest clubtrouwe spelers gepubliceerd. Bovenaan prijkt een Russische doelman, maar ook PEC Zwolle-captain Bram van Polen wordt vermeld.

Trouwe doelman voert 'Valentijnslijst' aan: Van Polen scoort ook hoog
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Volgens CIES is Igor Akinfeev van alle actieve spelers wereldwijd op het hoogste niveau de speler met de meeste dienstjaren bij één club. De 111-voudig Russisch international is bezig aan zijn 21ste seizoen bij CSKA Moskou.

Achter Akinfeev zijn Rizvan Utsiev (Akhmat Grozny, Rusland) en keeper Ali Khaseif (Al-Jazira Club, Verenigde Arabisch Emiraten) de meest clubtrouwe spelers met negentien seizoenen bij hun huidige werkgever. Van Polen staat ook hoog op de lijst met zeventien seizoenen in dienst van 'zijn' PEC Zwolle.

Kijkend naar de vijf hoogste competities in Europa voeren twee Duitsers de 'Valentijnslijst' aan. Thomas Müller (Bayern München) en Tony Jantschke (Borussia Mönchengladbach) zijn allebei bezig aan hun zestiende seizoen bij hun club. Na Müller en Jantschke volgen Athletic Bilbao-spelers Iker Muniain en Óscar de Marcos en Atlético Madrid-middenvelder Koke met vijftien seizoenen trouwe dienst bij hun grote liefde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.