Troost voor Lang na Oranje-deceptie: prijs bij Belgische awardshow

Reacties

Noa Lang is bij de Pro League Awards in België verkozen tot Belofte van het Jaar. Daarmee wordt de voormalig Ajacied beloond voor zijn uitstekende debuutseizoen bij Club Brugge.

Troost voor Lang na Oranje-deceptie: prijs bij Belgische awardshow
© Pro Shots

Lang maakte vorig jaar de overstap van Ajax naar Club Brugge en de 21-jarige vleugelaanvaller maakte direct indruk. Club Brugge werd kampioen van België en de Nederlander leverde een belangrijke bijdrage met zestien goals in 29 wedstrijden, inclusief de play-offs. Na het kampioensfeest kwam Lang nog in opspraak en maandag werd ook duidelijk dat hij het restant van het EK met Jong Oranje moet missen, maar maandagavond volgde dus toch ook nog goed nieuws. Lang werd verkozen boven ploeggenoot Charles De Ketelaere en Anouar Ait El Hadj van Anderlecht.

Spelers, coaches en bestuurders brachten eind april hun stem uit in onder meer de categorieën Profvoetballer van het Jaar, Belofte van het Jaar en Coach van het Jaar. De avond had nóg mooier kunnen worden voor Lang. Hij was namelijk ook genomineerd in de categorie Profvoetballer van het Jaar. Daarin had hij concurrentie van Paul Onuachu (RC Genk) en Raphael Holzhauser (Beerschot). Het was echter Onuachu die de prijs pakte. De aanvaller van de ploeg van John van den Brom maakte 33 goals dit seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.