Trippier doet boekje open over tijd bij Atlético: 'Hij trok altijd aan andermans haren'

Reacties

Kieran Trippier heeft zich bij Newcastle United opgewerkt tot aanvoerder. Zijn tijd bij Atlético Madrid, waar de 32-jarige rechtsback naar eigen zeggen streetwise is geworden, helpt hem daarbij.

Trippier doet boekje open over tijd bij Atlético: 'Hij trok altijd aan andermans haren'
© Pro Shots

Natuurlijk, als jeugdspeler van Manchester City en volwaardig kracht van Tottenham Hotspur was Trippier heus wat gewend. Maar wat de Engels international tijdens zijn tweeënhalf bij Atlético Madrid meemaakte, was ook voor hem nieuw. In de Spaanse hoofdstad leerde Trippier van onder anderen trainer Diego Simeone de fijne kneepjes van het vak.

In gesprek met The Guardian noemt Trippier voormalig concurrent Stefan Savic als voorbeeld. 'Dat was voor mij de beste leerschool. Savic trok altijd aan andermans haren, zelfs tijdens de training. Dat was crazy, maar ik hou van zulke dingen. Natuurlijk vinden de supporters van de tegenstander dat niet leuk, maar ik denk juist dat het goed is. Ik snap niet waarom iedereen erover begint.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Niets dan lof
Ook over Simeone heeft Trippier niets dan lof. 'Een ongelooflijke manager. Het belangrijkste dat ik bij Atlético heb geleerd, is dat je niet met hem moet rotzooien, want dan ben je weg. Dat heb ik regelmatig meegemaakt en ik stond zelf aan de verkeerde kant toen we uit tegen AC Milan speelden. Dat is niet leuk, maar het gaat om respect. En Diego krijgt dat van elke speler. Dan maakt het niet uit of ze in de basis staan of op de bank zitten. Hij ging ongelooflijk goed om met spelers die niet speelden.'

Met Newcastle United is Trippier verwikkeld in de strijd om een Champions League-ticket. Zaterdag keert hij eenmalig terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. Dan is in het Etihad Stadium titelhouder Manchester City de tegenstander.

Spelersprofiel

K. Trippier


Geboortedatum:
19 september 1990
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Bury
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
71 kg
Huidige club:
Newcastle United
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.