Trio opent jacht op topscorerstitel MLS

Ruim halverwege het seizoen zijn drie spelers verbeten op jacht naar de topscorerstitel in de Amerikaanse MLS: Taylor Twellman (New England Revolution), Carlos Ruiz (Los Angeles Galaxy) en Jason Kreis (Dallas Burn). De drie spitsen waren donderdag, op de nationale feestdag Independence Day, trefzeker en hadden een belangrijk aandeel in de zeges van hun ploegen.

Twellman maakte namens Revolution het openingsdoelpunt in het thuisduel met Columbus Crew (4-1) en voerde zijn competitietotaal op naar twaalf treffers. Carlos Ruiz bezorgde zijn werkgever met twee treffers een knappe 2-1 zege op San Jose Earthquakes, de koploper in de Western Division. Ook Ruiz staat nu op twaalf doelpunten. Opmerkelijk detail: de wedstrijd tussen Galaxy en Earthquakes werd bezocht door ruim 55 duizend toeschouwers.

Voor Earthquakes betekende de nederlaag een einde aan een bijzondere reeks. De ploeg had tot aan het duel met Galaxy liefst dertig keer op rij niet verloren na het maken van het openingsdoelpunt. Die serie wedstrijden had zijn oorsprong op 8 juli 2000.

Ook Jason Kreis kende een productieve bui. Hij leidde zijn Dallas Burn met één treffer en een assist langs NY/NJ MetroStars (2-0 zege). Net als Twellman en Ruiz heeft ook Kreis nu twaalf keer gescoord in de MLS.

Bekijk hier al onze video's