Treurnis bij Utrecht over gemiste mogelijkheid in Eindhoven

FC Utrecht is de Eredivisie zaterdag begonnen met een nederlaag op het veld van PSV. Op papier is dat geen onlogisch resultaat, maar wie de wedstrijd bekeek zag dat de ploeg van Michael Silberbauer wel degelijk kansen kreeg om in elk geval een punt mee te grissen uit Eindhoven. Na afloop baalde Utrecht daarvan.

PSV
PSV
2 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

Mike van der Hoorn ging in op het strijdplan. ‘We wilden de diepte bespelen met Tasos Douvikas en Taylor Booth, we kregen kansen. Na rust voerde PSV het tempo op met een paar wissels, daar zijn ze goed in. Ze spelen nu heel geduldig, ze laten je voelen dat er wat te halen valt maar in de tweede helft voel je de krachten wegebben en dan slaan ze toe’, complimenteerde de verdediger de Brabantse opponent tegenover ESPN.

Silberbauer sprak woorden van gelijke strekking. ‘We wilden voor onze kans gaan, en die kansen kwamen ook. Dan moet je die ook benutten tegen dit PSV, anders wordt het moeilijk. Ik denk dat we als een team hebben verdedigd, we bleven proberen om het ze lastig te maken op de counter. Als je niet uitstekend verdedigt tegen PSV, krijgen ze kansen.’

Het had Utrecht zaterdag op weg geholpen als Tasos Douvikas zijn vizier op scherp had staan, de Griek miste bij een grote kans op de openingstreffer. Silberbauer ging in op de transferperikelen rondom de spits, en op zijn ongelukkige afronding zaterdagavond. ‘Zolang hij hier is, is hij deel van de selectie en stel ik hem op. De rest is tussen Tasos en de club. Hij had de 0-1 kunnen maken ja, hij was de juiste man op de juiste plek. Normaal maakt-ie die, ja.’