Trencín waarschuwt Feyenoord met Nederlandse goals in generale repetitie

AS Trencín kan vol zelfvertrouwen naar de eerste wedstrijd tegen Feyenoord toeleven. De ploeg van Ricardo Moniz won de generale repetitie voor dit treffen zonder problemen: Sered werd met 5-1 verslagen. Joey Sleegers, die werd opgeleid bij Feyenoord, scoorde twee keer.

Het Slowaakse Trencín heeft een behoorlijke Nederlandse tint, met Tscheu La Ling als clubeigenaar, Moniz als hoofdtrainer en Sleegers, Ashraf El Mahdioui, Desley Ubbink en Philippe van Arnhem als selectiespelers. Het viertal stond tegen Sered in de basis en de twee eerstgenoemde voetballers, Sleegers en El Mahdioui, waren in de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen trefzeker. Sleegers opende na ruim twintig minuten de score en El Mahdioui verdubbelde acht minuten voor rust de marge.

Tien minuten in de tweede helft zorgde Emeka Umeh voor de 3-0 en daarmee de beslissing in de wedstrijd. Bij dit doelpunt was Ubbink goed voor de assist. Nikola Gataric deed namens de bezoekers nog wel wat terug (3-1), maar spannend werd het niet meer. Trencín kon de wedstrijd rustig uitspelen en liep in de slotfase nog uit naar 5-1, via goals van Hamza Catakovic en Sleegers.

Trencín speelt aankomende donderdag in de derde voorronde van de Europa League zijn eerste wedstrijd tegen Feyenoord. De Slowaken beginnen thuis en het duel wordt, tegen de wens van Feyenoord in, vervroegd van 20.30 uur naar 19.00 uur. De return in De Kuip is op donderdag 16 augustus (20.30 uur).