Trefzekere Younes gidst Jong Ajax naar koppositie Jupiler League

Jong Ajax heeft maandagavond de koppositie in de Jupiler League overgenomen van NEC. Met Amin Younes in de gelederen waren de Amsterdammers op De Toekomst te sterk voor Helmond Sport.

Jong Ajax – Helmond Sport 2-0
Younes kreeg na zijn afgeketste transfer naar Napoli de mogelijkheid om ritme op te doen in het elftal van trainer Michael Reiziger. De Duitse international vormde de voerhoede met Mateo Cassierra en Dennis Johnsen. Al snel bleek Younes een maatje te groot voor de Jupiler League. De buitenspeler dartelde door de defensie van de Brabanders en drukte vervolgens overtuigend af: 1-0. Even later zette hij de Helmondse defensie opnieuw te kijk met een fraaie solo, maar dit keer maaide hij bij de afwerking over de bal heen.

Zo'n 25 minuten voor het einde werd Younes naar de kant gehaald door trainer Reiziger. Bij de opponent kwam kort hierna Charlton Vicento binnen de lijnen. De aanvaller, die op amateurbasis bij Helmond speelt, leverde eerder zijn spullen in bij de club. Hij was ontevreden omdat het gesprek over een mogelijk contract steeds werd uitgesteld. Na een gesprek keerde hij weer terug bij de Brabantse club.

Jong Ajax verzuimde de voorsprong kort na de rust uit te breiden. Cassierra kreeg een uitstekende kans, maar de Colombiaan schoof de bal vanuit kansrijke positie naast het doel. In de slotfase was het Victor Jensen die met zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal de voorsprong verdubbelde. Door de overwinning staan de Amsterdammers twee punten boven NEC. Helmond Sport bungelt nog altijd onderin de Jupiler League.

Jong AZ – FC Oss 3-1
Na kansen over en weer was het de thuisploeg die na een half uur op voorsprong kwam. Ferdy Druijf rondde koelbloedig af na een assist van Tijjani Reijnders. De negentienjarige aanvaller van de formatie uit Alkmaar maakte onlangs nog zijn debuut voor de hoofdmacht van AZ in het duel met Willem II (0-2).

Kort na de pauze had Druijf een goede mogelijkheid op zijn tweede treffer, maar Oss-doelman Xavier Mous redde met zijn vingertoppen. Niet veel later was het alsnog raak voor de beloften van AZ. Mees Kaandorp was de gevierde man na een fraai een-tweetje met Jamie Jacobs. Kai Koreniuk zette de stand vervolgens op 3-0. Fatih Kamaçi zorgde kort voor tijd met een strafschop voor de eretreffer namens FC Oss. Bij Jong AZ maakte in de slotfase Paris Saint-Germain-huurling Alec Georgen zijn debuut.

Jong PSV - MVV Maastricht 1-0
Jong PSV heeft na een zege op MVV Maastricht de vierde plaats overgenomen van Telstar. De Eindhovenaren braken vlak voor rust de ban. Laros Duarte was trefzeker na voorbereidend werk van Jurich Carolina. Dit bleek uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd. MVV staat na de nederlaag op de vijftiende plaats in de Jupiler League.