Trefzekere Van Persie mag nog hopen op Turkse landstitel

Reacties

Fenerbahçe heeft de druk op Süper Lig-koploper Besiktas weer wat opgevoerd met een eenvoudige zege op hekkensluiter Mersin Idmanyurdu. Mede dankzij een doelpunt van Robin van Persie won de topclub in eigen huis met 4-1.

Trefzekere Van Persie mag nog hopen op Turkse landstitel

Waar Besiktas dit seizoen zelden een misstap begaat, was Fenerbahçe in de laatste wedstrijden slordig. Het doelpuntloze gelijkspel tegen Galatasaray betekende afgelopen woensdag al het derde achtereenvolgende competitieduel zonder zege. Tegen Mersin moest dus gewonnen worden om Besiktas in het vizier te houden.

Met dank aan twee doelpunten van Volkan Sen liep Fenerbahçe al vroeg weg bij de laagvlieger. Na de aansluitingstreffer van Guvan Varol nam invaller Fernandão op aangeven van Van Persie de spanning weg met de 3-1. Zes minuten later was de Nederlander zelf de gevierde man door met een hard schot in de rechterhoek een strafschop te benutten. Van Persie staat dit seizoen inmiddels op elf competitietreffers.

De achterstand van Fenerbahçe op Besiktas bedraagt met nog vijf speelronden te gaan vijf punten. De degradatiezorgen van nummer laatst Mersin nemen verder toe door de achttiende competitienederlaag van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.