Trefzekere Simons bespreekt WK-bagage en gaat in op gemis Gakpo

Reacties

Xavi Simons maakte dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Sparta Rotterdam zijn eerste doelpunt voor PSV in 2023 en hoopt nog vaker van waarde te blijven voor de Eindhovenaren. Ook door zijn ervaringen op het WK in Qatar.

Trefzekere Simons bespreekt WK-bagage en gaat in op gemis Gakpo
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
1 - 2
PSV
PSV

Simons opende tegen Sparta na ruim een half uur spelen de score op Het Kasteel. Een klein kwartier voor tijd werd de enkelvoudig international naar de kant gehaald. 'Ik had wat kramp. We nemen geen risico's, er komen nog belangrijke wedstrijden aan. De tweede seizoenshelft is nu echt begonnen', zei Simons na de bekeroverwinning op een persconferentie.

WK-bagage
Voor Simons was het zijn tweede optreden voor PSV na het WK, waar hij met Oranje tot de kwartfinales kwam. In de achtste finale tegen de Verenigde Staten debuteerde de negentienjarige PSV'er in het shirt van het Nederlands elftal. 'Iedereen was heel blij voor mij en ik kreeg heel veel berichtjes. Maar nu moet ik hier gewoon weer de bak. Ik had zaterdag een mindere wedstrijd, maar dat kan ook een keer gebeuren', zei Simons over het gelijkspel tegen Sparta in de Eredivisie.

In Qatar keek Simons goed om zich heen naar hoe andere internationals hun sport beleven. 'De ervaring van het WK in Qatar en wat ik van andere spelers heb gezien kan ik in mijn rugzak meenemen. Ik zag daar onder andere hoe jongens als Virgil, Frenkie en Memphis dagelijks honderd procent geven', verklaarde de aanvallende middenvelder.

Gemis Gakpo
Simons hoopt dat PSV ook na het vertrek van aanvoerder en collega-international Cody Gakpo mee kan blijven doen om de prijzen. 'Als je kijkt naar hoeveel doelpunten en assists Cody heeft gemaakt en gegeven, dan was hij onze belangrijkste speler. Ik ben heel blij voor hem dat hij de stap naar Liverpool heeft gezet. Het is nu aan ons om zonder hem door te gaan en een mooi seizoen te draaien', besluit Simons.

Is Xavi Simons de oplossing op links voor PSV?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.