Trefzekere Ronaldo passeert Eusébio en Van Nistelrooy

Cristiano Ronaldo is dankzij zijn twee treffers voor Real Madrid tegen Juventus (2-1) zowel Eusébio als Ruud van Nistelrooy voorbij. De Portugees evenaarde bovendien Filippo Inzaghi.

Trefzekere Ronaldo passeert Eusébio en Van Nistelrooy

Voor Ronaldo staat de teller na het duel met Juventus op 58 Europese treffers, waarvan hij er 57 maakte in de Champions League en één namens Manchester United in de voorronde van dat toernooi in 2005/06. Voor dat totaal had hij 101 wedstrijden nodig.

Door zijn twee doelpunten tegen De Oude Dame troeft Ronaldo zijn legendarische landgenoot Eusébio af als het gaat om meest trefzekere Portugees in Europa. Eusébio kwam tussen 1960 en 1975 tot 57 doelpunten namens Benfica in Europese wedstrijden.

Met zijn productie tegen Juventus is Ronaldo geklommen naar de derde plaats op de lijst van Champions League-topscorers aller tijden. Met de benutte strafschop liet hij oud-teamgenoot Ruud van Nistelrooy definitief achter zich.

Raúl
Met 57 doelpunten is Ronaldo nog ver verwijderd van Raúl die met 71 goals nog altijd topscorer aller tijden in de Champions League. Messi staat op de tweede plaats met 63 treffers.

Ronaldo evenaarde met zijn Europese scoringsdrift dit seizoen Filippo Inzaghi. Met de twee doelpunten tegen Juventus staat hij op zeven na drie Champions League-duels. In het verleden wist alleen Fillippo Inzaghi dit ook te bewerkstelligen. In het Champions League-seizoen 2002/03 wist Super Pippo zeven keer te scoren tegen RC Lens (2), Deportivo La Coruna (3) en Bayern München (2) in de eerste drie wedstrijden. (Felix Aerts)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen