Trefzekere Retegui stelt zich richting EK kandidaat voor spitspositie Italië

Italië heeft donderdagavond dankzij Mateo Retegui een oefenoverwinning geboekt op Venezuela. De 24-jarige aanvaller van Genoa vond in de Verenigde Staten twee keer het net voor La Squadra Azzurra.

Italië
Italië
2 - 1
Venezuela
Venezuela

Italië is voor twee oefeninterlands neergestreken in de Verenigde Staten en speelde in het Chase Stadium in Fort Lauderdale tegen Venezuela. Al na drie minuten kon Salomon Rondón (ex-spits van onder andere Newcastle United en Everton) de score openen voor de Venezolanen, maar zijn vroege strafschop werd gekeerd door Gianluigi Donnarumma.

Vijf minuten voor rust kwam Italië op voorsprong door een goal van Retegui (foto). De spits van Genoa, twaalfde in de Serie A, maakte met een schot uit de draai zijn derde doelpunt in vijf interlands. Nog voor de pauze werd het 1-1. Darwin Machis was alert bij een slordige pass van Giacomo Bonaventura bij het strafschopgebied en schoot de gelijkmaker binnen.

Bonaventura keerde na de rust niet terug in het elftal van bondscoach Luciano Spalletti, die voormalig Ajacied Lorenzo Lucca op de bank liet zitten. Vanaf de kant zag Lucca hoe Retegui kort voor tijd de 2-1 maakte voor Italië. De aanvaller, goed voor zes goals in 22 Serie A-duels dit seizoen, schoot met scherp na voorbereidend werk van Jorginho. Retegui werd kort daarna vervangen door Giacomo Raspadori. De Italianen spelen over drie dagen nog in de Red Bull Arena in Harrison een oefenwedstrijd tegen Ecuador.