Droevig nieuws uit Italië: Fiorentina-directeur (57) overleden

Reacties

Joe Barone, de algemeen directeur van Fiorentina, is dinsdag op 57-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Serie A-deelnemer op de eigen website.

Droevig nieuws uit Italië: Fiorentina-directeur (57) overleden
© Pro Shots

Barone werd zondag vlak voor de wedstrijd van La Viola tegen Atalanta onwel en moest naar het ziekenhuis, waarop de competitiewedstrijd werd afgelast. Maandag meldde Fiorentina dat Barone in kritieke toestand in het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan verbleef, een dag later kwam dit treurige nieuws eroverheen.

Barone was sinds november 2019 in functie in het Stadio Artemio Franchi, waar diepe bedroefdheid heerst. 'Met grote verslagenheid en immense treurnis bevestigt Fiorentina het heengaan van een van zijn boegbeelden, een persoon die zijn stempel heeft gedrukt op de recente geschiedenis van de club en iemand die nooit vergeten wordt', schrijft de club in een in memoriam.

Het is de tweede keer in zes jaar tijd dat Fiorentina opgeschrikt wordt door een sterfgeval binnen de club. In maart 2018 overleed Davide Astori, destijds aanvoerder van de club, nadat hij in zijn slaap een abnormaal hoog hartritme kreeg. Astori werd slechts 31 jaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.