Trefzekere De Ligt aan de basis van comeback Juventus tegen Cagliari

Juventus heeft mede dankzij een goal van Matthijs de Ligt het bezoek aan nummer zeventien Cagliari succesvol doorstaan. De huidige nummer vier van de Serie A had veel moeite om de thuisploeg over de knie te leggen.

Cagliari
Cagliari
1 - 2
Juventus
Juventus

Na de tumultueuze nederlaag in de topper tegen Internazionale was Juventus er alles aan gelegen om de drie punten mee te nemen uit Cagliari. De Oude Dame kende echter een valse start in de Sardegna Arena op Sardinië. Cagliari-aanvoerder João Pedro maakte na tien minuten op aangeven van ex-Ajacied Razvan Marin zijn twaalfde doelpunt van het seizoen.

Juventus kon daarna in de achtervolging en leek via Adrien Rabiot halverwege de eerste helft op gelijke hoogte te komen. De Fransman zorgde dat het schot van Luca Pellegrini dusdanig van richting werd veranderd dat Cagliari-keeper Alessio Cragno werd gepasseerd, maar dat deed Rabiot met zijn elleboog. Op aanraden van de VAR werd het doelpunt afgekeurd.

Comeback
Kort voor rust was het alsnog reglementair raak voor Juventus. Juan Cuadrado vond na een afgeslagen corner het hoofd van De Ligt, die zag dat Cragno geen antwoord had op zijn kopbal in de verre hoek. Voor De Ligt was het zijn derde treffer in dit Serie A-seizoen. Bij het begin van de tweede helft leek zijn partner in de defensie Giorgio Chiellini Juventus aan de 1-2 te helpen, maar hij scoorde in een buitenspelpositie.

Naarmate de tweede helft vorderde groeide ondanks het veldoverwicht van Juventus het geloof bij Cagliari, zonder de geblesseerde Kevin Strootman, in een gelijkspel. Maar een kwartier voor tijd maakte Dusan Vlahovic het verschil voor Juventus. Na een steekpass van Paulo Dybala ramde de Servische spits de bal in de linkerbovenhoek. Voor Vlahovic was het zijn vijfde competitiedoelpunt in dienst van Juventus. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri houdt door de zege nog enigszins het vizier op de topdrie in de Serie A.