Rollen Dumfries en De Ligt in beslissende waanzinminuten van topper

Reacties

Internazionale heeft zondag de aanval van Juventus afgeslagen. De regerend kampioen deed dat in Turijn dankzij een veelbesproken treffer.

Rollen Dumfries en De Ligt in beslissende waanzinminuten van topper
© Pro Shots
Juventus
Juventus
0 - 1
Internazionale
Internazionale

De achtste finales in de Champions League waren voor zowel Internazionale als Juventus in een desillusie geëindigd. Het verloren Europese perspectief verlegde de aandacht nog meer naar de Italiaanse titelstrijd. De Derby d'Italia was voor beide ploegen een ideale kans om de hoop het seizoen nog glans te geven met de Scudetto een impuls te geven.

De eerste helft liet zien dat de druk groot was en niet het beste in beide teams naar boven bracht. Geen van beide ploegen kon echt een stempel drukken op de wedstrijd, waarbij Juventus iest beter voor de dag kwam dan Inter. Bij het sluiten van de markt na 45 minuten culmineerde de chaos in waanzinminuten op vele fronten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het begon met een ogenschijnlijk onschuldige struikelpartij van Denzel Dumfries in een duel met Álvaro Morata. Tot woede van De Oude Dame werd na inmenging van de VAR besloten tot een strafschop voor Internazionale. Hakan Calhanoglu ontfermde zich over deze klus, maar zag zijn inzet worden gestopt door doelman Wojciech Szczesny.

Daarmee was de chaos nog niet voorbij. De bal verdween namelijk in de rebound alsnog in het Turijnse doel, waarbij Adrien Rabiot in een poging redding te brengen het laatste tikje gaf. Maar tot ontsteltenis van Inter had scheidsrechter Massimilano Irrati een aanleiding gezien om de goal af te keuren en Juventus een vrije trap toe te kennen.

Niet veel later waren de rollen weer omgedraaid en was de thuisploeg woedend. Irrati liet namelijk de penalty overnemen, nadat hij er door de VAR op was gewezen dat enkele spelers van Juventus te vroeg waren ingelopen. Matthijs de Ligt was een van de zondaars. Calhanoglu greep deze tweede kans aan om de score dan toch te openen, hetgeen de woede van Juventus er alleen maar groter op maakte.

Gedwongen door de achterstand probeerde Juventus in de tweede helft de woede over de waanzinminuten om te zetten in positieve energie om de opgelopen schade te herstellen. De ploeg van Massimiliano Allegri maakte ook voldoende aanspraak op een treffer. Onder anderen Paulo Dybala en Dusan Vlahovic lieten de kansen op de gelijkmaker onbenut, zoals Denis Zakaria de pech had dat zijn inzet eindigde op het aluminium. Alle Turijnse pogingen bleken tevergeefs, zoals ook De Ligt met een valpartij na een tikje in zijn gezicht niet het gewenste resultaat had gekregen.

Internazionale maakte zo een einde aan de reeks van Juventus, dat zestien competitieduels op rij niet had verloren. Daarmee werd de aanval op de derde plaats afgeslagen en kunnen de Nerazzurri hun blik omhoog richten. De voorsprong op nummer vier De Oude Dame is vier punten, de achterstand op de nummers één en twee Napoli en AC Milan drie punten.

Sampdoria
Sampdoria
0 - 1
AS Roma
AS Roma

Met dank aan Tammy Abraham heeft AS Roma nog zicht op een Champions League-ticket. De Engelse aanvaller is in zijn eerste seizoen in Italiaanse dienst hard op weg geschiedenis te schrijven. Met vijftien competitietreffers heeft hij het record van Gerald Hitchens uit 1962 als meest scorende Engelsman in één Serie A-seizoen al geëvenaard.

Abraham zal nog even geduld moeten hebben voor hij het record zich eigen maakt Tegen Sampdoria bleef hij droog staan. Voor Roma maakte het niet uit, want de ploeg van José Mourinho bleef in Genua voor de tiende wedstrijd op rij ongeslagen. Dankzij de goal van Henrikh Mkhitaryan werd zelfs ten volle geprofiteerd van de nederlaag van Atalanta Bergamo tegen Napoli. Roma verstevigde de vijfde plaats en staat op vijf punten van Juventus.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
6
AS Roma
38
18
9
11
59-43
+16
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.