Treffer Osako hoogtepunt in duel 1. FC Köln en RB Leipzig

De subtopper in de Bundesliga tussen 1. FC Köln en RB Leipzig heeft geen winnaar opgeleverd (1-1). Hoogtepunt was een wonderschone treffer van Yuya Osako, die hard raak schoot in de bovenhoek.

De bezoekers uit Leipzig schoten uit de startblokken. Al in de vijfde minuut kwam de ploeg op voorsprong. Na een snelle combinatie door het midden van het veld rondde Oliver Burke af via het been van een opponent. De negentienjarige Schot bekroonde zijn eerste basisplaats in de Bundesliga zo direct met een treffer. Het was pas het tweede tegendoelpunt dat Köln dit seizoen kreeg en het eerste in eigen huis. Twee minuten later leek de thuisploeg op gelijke hoogte te komen. Anthony Modeste schoot raak, maar deed dat in buitenspelpositie en dus ging het feestje niet door.

In de 25ste minuut kwam Köln toch op gelijke hoogte. Osako (foto) eiste een hoofdrol op door op een schitterende manier te scoren. Met de rug naar het doel kreeg hij de bal aangespeeld in de hoek van het strafschopgebied. De Japanner draaide snel weg bij een tegenstander, dribbelde richting het doel en schoot hard raak in de linkerbovenhoek. In het vervolg had Köln het beste van het spel, maar voor rust werd er niet meer gescoord. Na de pauze had Leipzig de meeste dreiging, maar treffers vielen er niet meer.

Primeur Werner
Een primeur was er voor Timo Werner. De aanvaller van Leipzig viel twintig minuten voor tijd in en speelde zijn honderdste duel in de Bundesliga. Hij is de jongste speler ooit die dit aantal wedstrijden afwerkte. Het oude record stond op naam van Julian Draxler.

Door het gelijkspel staat de ploeg uit Keulen derde, vier punten achter koploper Bayern München. Leipzig is zevende met negen punten. Het duel begon overigens een kwartier later dan gepland. Supporters van Köln blokkeerden korte tijd de spelersbus van Leipzig, die via een omweg het stadion kon bereiken.