Traoré speelde 'beste seizoen uit zijn carrière' bij Ajax en sluit terugkeer niet uit

Reacties

Bertrand Traoré zal zijn tv vanavond ongetwijfeld aanzetten voor het duel tussen Ajax en Aston Villa. De aanvaller speelde in het verleden voor beide clubs en blikt in gesprek met de officiële clubkanalen van Ajax met name terug op zijn periode in Amsterdam.

Traoré speelde 'beste seizoen uit zijn carrière' bij Ajax en sluit terugkeer niet uit
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Traoré werd tussen 2016 en 2017 voor één seizoen door Chelsea uitgeleend aan Ajax. De uit Burkino Faso afkomstige aanvaller blijkt daar erg van te hebben genoten. 'Het was misschien maar een jaar, maar het voelde als vijf jaar. We deden lang mee om het kampioenschap en haalden de Europa League-finale. Het was misschien wel het beste seizoen uit mijn carrière', begint Traoré, die in de geschetste jaargang tot dertien goals en zes assists in 36 officiële wedstrijden kwam.

Na omzwervingen bij Olympique Lyon, Aston Villa en Basaksehir is Traoré nu speler van Villarreal. Tijden zijn dus veranderd voor de buitenspeler, die constateert dat dit bij Ajax ook het geval is. 'Eigenlijk is het moeilijk geworden na het vertrek van Erik ten Hag. Met mindere tijden in het voetbal heb je nu eenmaal te maken. Soms duurt het een maand, soms een half jaar en soms ook nog langer', aldus Traoré, die wel denkt dat het goed komt met de club. 'Ajax is een grote club en ik weet zeker dat ze sterk terugkomen en weer gaan strijden voor de titel.'

Het Ajax van nu zit niet al te ruim in de buitenspelers, en laat Traoré dat nu van nature zijn. Hoe kijkt hij eigenlijk naar een terugkeer in Amsterdam? 'Toen ik wegging, heb ik gezegd dat ik ooit nog een keer terug wilde keren bij Ajax. We gaan zien hoe het gaat lopen, je weet het nooit in het voetbal', besluit hij. Traoré tekende deze winter een korte verbintenis bij Villarreal en mocht er niets veranderen, dan loopt hij deze zomer uit zijn contract.

Spelersprofiel

B. Traoré


Geboortedatum:
6 september 1995
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Bobo-Dioulasso
Nationaliteit
Burkina Faso
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Villarreal
Nationaal team:
Burkina Faso
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.