'Transfervrije Vermeer op weg naar club van Stam'

Reacties

Kenneth Vermeer is in gesprek met FC Cincinnati om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan zijn Amerikaanse avontuur, zo meldt ESPN. De 35-jarige doelman is transfervrij na zijn vertrek bij Los Angeles FC.

'Transfervrije Vermeer op weg naar club van Stam'
© Pro Shots

Een akkoord bereiken met Cincinnati zou voor Vermeer een hereniging met Jaap Stam betekenen. De goalie speelde niet alleen onder de coach bij Feyenoord, de twee troffen elkaar in het seizoen 2006/07 ook bij Ajax. Stam sloot zijn spelersloopbaan in oktober 2007 af in Amsterdam.

In Cincinnati zijn er al behoorlijk wat Nederlandse invloeden. Met Przemyslaw Tyton, Haris Medunjanin, Maikel van der Werff, Kamohelo Mokotjo en Jürgen Locadia heeft Stam vijf spelers met een Eredivisie-verleden in zijn selectie. Siem de Jong verliet de Major League Soccer-club in januari om aan de slag te gaan bij SC Heerenveen.

Vermeer wordt in Cincinnati dus mogelijk een concurrent van Tyton, de voormalige keeper van onder meer Roda JC Kerkrade en PSV. Het MLS-seizoen is al begonnen en de ploeg van Stam heeft één punt gepakt in de eerste twee speelrondes. Cincinnati was vorig seizoen aan het einde van de reguliere competitie de hekkensluiter van de Eastern Conference.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.