Transfervrije Pedro maakt zeldzame transfer binnen Rome

Reacties

Lazio heeft donderdagmiddag de komst van de Spanjaard Pedro bevestigd. De 65-voudig international maakt transfervrij de overstap van AS Roma. Hij is de eerste speler sinds keeper Astutillo Malgioglio in 1985 die de ene Romeinse club verruilt voor de andere. Malgioglio bewandelde dezelfde weg als de 34-jarige Pedro.

Transfervrije Pedro maakt zeldzame transfer binnen Rome
© Pro Shots

In het verleden waren er diverse spelers die voor beide clubs uitkwamen, zoals Sinisa Mihajlovic, Diego Fuser en Angelo Peruzzi. Maar een transferdeal tussen aartsrivalen Lazio en Roma bleef 36 jaar uit. Met Pedro heeft Lazio-trainer Maurizio Sarri zijn gewenste aanvallende versterking binnen. Sarri werkte eerder al bij Chelsea samen met de voormalig wereldkampioen, die bij Lazio met rugnummer 9 gaat spelen.

Pedro kwam bij Roma niet voor in de plannen van de nieuwe trainer José Mourinho, met wie hij eveneens een verleden heeft bij Chelsea. Lazio nam eerder zomer al rechtsback Elseid Hysaj transfervrij over van Napoli en haalde Felipe Anderson terug. De Braziliaan speelde tussen 2013 en 2018 al voor Lazio, waarna hij voor 38 miljoen euro naar West Ham United vertrok. Lazio start de Serie zaterdag op bezoek bij Empoli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.