'Transfervrije Boëtius kan Feyenoord verlaten voor nieuwe kans in Duitsland'

Reacties

Jean-Paul Boëtius keert mogelijk komend seizoen weer terug in de Duitse Bundesliga. Hertha BSC, dat al langere tijd interesse heeft in de transfervrije Nederlander, gaat volgens Kicker een nieuwe poging wagen om de middenvelder te strikken.

'Transfervrije Boëtius kan Feyenoord verlaten voor nieuwe kans in Duitsland'
© Pro Shots

Boëtius vertrok na vorig seizoen bij FSV Mainz 05, waar hij uit zijn contract liep. In de zoektocht naar een nieuwe club bood ex-werkgever Feyenoord de geboren Rotterdammer deze maand de mogelijkheid om zijn conditie op peil te houden.

In het verloren oefenduel met Olympique Lyonnais mocht Boëtius ook een klein half uur meedoen. Bij de rentree van de middenvelder in Rotterdam-Zuid werd door Feyenoord naar buiten gebracht dat er geen sprake was van een 'contractuele situatie' en die lijkt nu ook niet meer aanstaande tussen beide partijen.

Hertha BSC hoopt Boëtius aan de selectie toe te voegen. Bij Die Alte Dame, die vorig seizoen via play-offs in de Bundesliga bleef, kan de voormalig Feyenoorder worden herenigd met trainer Sandro Schwarz, met wie hij al samenwerkte bij Mainz. Hertha zou eerder de pijlen hebben gericht op Sebastian Szymanski, maar de gewilde Pools international koos voor een overstap van Dinamo Moskou naar Feyenoord.

Feyenoord-perspectief
Na het oefenduel met Lyon liet Feyenoord-trainer Arne Slot zich nog uit over de situatie van Boëtius. 'Hij is een speler die in het verleden veel heeft betekend voor Feyenoord. Daar bieden wij graag de ruimte voor. Als wij dan in de breedte nog niet zover zijn, kan hij ook bij ons zijn speelminuten maken. Je ziet steeds vaker momenten dat hij op hoog niveau in de Bundesliga gespeeld heeft. Zijn balgevoel en fitheid komen steeds meer terug', aldus de coach.

Slot is duidelijk over de huidige situatie bij Feyenoord. 'Uiteraard kijken we met interesse hoe Boëtius het doet, maar het is wel zo dat hij op een positie speelt die bij ons vrij goed bezet is met Kökçü, Aursnes en Wieffer, die straks nog terugkomt van een blessure. Hij is in Duitsland een speler geworden die wat meer achter de bal speelt, terwijl wij meer zoeken naar jongens die voor de bal spelen', verklaarde Slot.

Jens Toornstra ziet een andere Boëtius in Rotterdam-Zuid dan toen hij in augustus 2018 vertrok uit De Kuip. 'Hij was in zijn eerste twee periodes bij ons vooral aanvaller. Hij speelt nu meer teruggeschoven. Ik vind dat hij het als middenvelder aardig doet. Hij wil hard werken en is veel met jongens bezig. Dat is leuk om te zien', zei Toornstra, die niet weet waar de toekomst van Boëtius ligt. Het is een keuze van hemzelf. De komende weken zullen het uitwijzen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.