Feyenoord stelt teleur in snikhete Kuip en lijdt volgende oefennederlaag

Reacties

Feyenoord is zondag tegen de derde nederlaag van de voorbereiding aangelopen. In een snikhete Kuip bleek het Olympique Lyon van Peter Bosz beter bestand tegen de tropische omstandigheden.

Feyenoord stelt teleur in snikhete Kuip en lijdt volgende oefennederlaag
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 2
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Op de dag dat Feyenoord de contractverlenging van Arne Slot aankondigde, traden de Rotterdammers in eigen huis aan tegen Lyon. De club van Peter Bosz had wat recht te zetten, want de B-garnituur van de Nederlandse oefenmeester ging zaterdag hard onderuit op bezoek bij Willem II. In de Rotterdamse hitte maakten beide ploegen een ongeconcentreerde indruk.

Feyenoord, waar nieuweling Sebastian Szymanski op de bank begon en Mimeirhel Benita aan de aftrap verscheen, kreeg via Patrik Wålemark de eerste mogelijkheid. Toch was het Lyon dat na een half uur op voorsprong kwam. De teruggekeerde Alexandre Lacazette nam de bal van een meter of dertig ineens op de slof en verschalkte doelman Justin Bijlow via de binnenkant van de paal (0-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op slag van rust verdubbelde Jeff Reine-Adélaïde van dichtbij de voorsprong van Lyon (0-2). Dat leidde tot licht gefluit in De Kuip, waar de supporters moesten toezien hoe Feyenoord de bezoekers uit Frankrijk weinig in de weg legde. Tot overmaat van ramp bleef de aangeslagen Marcus Pedersen in de rust in de kleedkamer achter. Denzel Hall kwam voor de Noorse verdediger binnen de lijnen.

Na een uur begon het wisselfestijn en bracht Slot vers bloed in de ploeg. Dat zorgde voor nieuw elan en meer dreiging aan Rotterdamse zijde, maar de overwinning kwam voor Lyon niet meer in gevaar. Feyenoord bleek niet in staat de aansluitingstreffer af te dwingen en stapte net als tegen FC Kopenhagen en Union Sint-Gillis met een nederlaag van het veld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.