Transferdagboek 29/04: Van Dijk, Denis Suárez, Hazard

Reacties
Transferdagboek 29/04: Van Dijk, Denis Suárez, Hazard
Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Manager Pep Guardiola wil de defensie van Manchester City komende zomer flink versterken. Kandidaat om dat te doen is Virgil van Dijk. De Nederlandse centrumverdediger van Southampton staat hoog op het lijstje van Guardiola, maar ook van Chelsea-manager Antonio Conte, meldt The Manchester Evening News. Van Dijk ligt nog tot medio 2022 vast bij Southampton.

Monchi zou Denis Suárez naar AS Roma willen halen. De nieuwe technisch directeur van de Italiaanse club ziet het erg zitten in de middenvelder van Barcelona, meldt het Spaanse tijdschrift Don Balon. In het seizoen 2014/15 haalde Monchi Suárez als huurling van Barcelona naar Sevilla en nu wil hij hetzelfde doen bij Roma. Hij zou met de Catalanen in gesprek zijn over een verhuur met optie tot koop. De speeltijd van Suárez bij Barcelona is minimaal.

Wie er volgend seizoen bij Chelsea in de punt van de aanval staat, is nog maar zeer de vraag. De geruchten over een vertrek van Diego Costa houden namelijk aan. Diverse Engelse media schrijven dat de 28-jarige spits de hulp van supermakelaar Jorge Mendes weer heeft ingeschakeld om een transfer naar China te bewerkstelligen, met als een van de bewijsstukken foto's van Costa en Mendes die eerder deze week dineerden met een groep zakenmannen. Tianjin Quanjian is de Chinese club die over de beste papieren zou beschikken. Bij Chelsea is Álvaro Morata de belangrijkste kanshebber om Costa, die afgelopen zomer nog dicht bij een transfer naar Atlético Madrid was, op te volgen.

Diego Costa kan nog altijd de overstap maken naar China.
Diego Costa kan nog altijd de overstap maken naar China.

Meer van Stamford Bridge: het succes van The Blues heeft ongetwijfeld consequenties op de transfermarkt. Zo werd Eden Hazard de laatste maanden vaak gelinkt aan Real Madrid. Conte kan de zorgen van de Chelsea-supporters niet wegnemen, zo vertelde hij tijdens zijn persconferentie. 'Het is onmogelijk voor mij om te garanderen dat Eden hier volgend seizoen speelt. Niet alleen bij hem, maar bij iedere speler. De club moet uiteindelijk de beslissing nemen en je hebt ook te maken met de wensen van de speler. Volgens mij is Eden erg tevreden bij Chelsea, maar in het voetbal is alles mogelijk.'

Een opvallend bericht uit Italië deze zaterdagochtend. Gianluigi Donnarumma zou door zijn vertegenwoordigers zijn aangeboden bij Internazionale. Dat is wat zowel Corriere dello Sport als Tuttosport meldt. Het zou om een tactische zet gaan om de contactonderhandelingen met AC Milan vlotter te laten verlopen. Die gesprekken lopen volgens Italiaanse media nog, waarbij de achttienjarige doelman ook het aanvoerderschap is aangeboden.

Dan naar Manchester, waar David de Gea in het middelpunt van de aandacht staat. Niet alleen vanwege zijn reddingen, maar vooral ook vanwege transferspeculaties. Marca claimde eerder deze week nog dat er een persoonlijk akkoord was tussen de 26-jarige Spanjaard en Real. Bronnen binnen Manchester United ontkennen tegenover The Daily Telegraph echter dat De Gea een transferverzoek heeft ingediend. Wel zou José Mourinho de alternatieven al op een rij hebben gezet en de naam Joe Hart staat hoog op de verlanglijst. Dan zal het wel tot een akkoord moeten komen met Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.