Transferdagboek 29/07: Suarez, Sánchez, Bale, Pastore

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 29/07: Suarez, Sánchez, Bale, Pastore

Napoli is uiterst bedrijvig op de transfermarkt en voorlopig nog niet uitgewinkeld. Met Gonzalo Higuaín, Raúl Albiol, José Callejón (allen Real Madrid) en Dries Mertens (PSV) zijn al de nodige versterkingen in de Italiaanse havenstad neergestreken. De totale uitgaven van Napoli bedragen tot dusver 79 miljoen euro, terwijl de nummer twee van de Serie A 64 miljoen euro ontving voor Edinson Cavani (Paris Saint-Germain).

De nieuwste naam die in verband gebracht wordt met de formatie van trainer Rafael Benítez is Alexis Sánchez. Bij Barcelona kan de Chileen door de komst van Neymar wel eens vaker buiten de boot vallen dan hem lief is. Napoli zou hem maar wat graag van die reservebank verlossen al zweeft ook de naam van Jackson Martinez (FC Porto) nog rond in Napels.

Arsenal doet er alles aan om Luis Suarez binnen te halen. Hoewel er de nodige kritiek is op die handelwijze, denkt Diego Forlán dat de Londenaren een enorme slag kunnen slaan met het binnenhalen van zijn landgenoot. Bij de nationale ploeg van Uruguay spelen de twee nog geregeld samen.

Forlán: 'Als ze Luis aantrekken, kan Arsenal zeker kampioen worden. Er zitten nu al enkele goede spelers. Hij zou een geweldige aankoop zijn. Maar of het gaat gebeuren? Dat weet alleen Luis. Hij zou ze wel net dat speciale kunnen geven wat ze nodig hebben om de concurrentie met Manchester United, City en Chelsea aan te gaan. Sinds Thierry Henry hebben ze niet meer zo'n goede speler gehad.' Tottenham Hotspur wil Gareth Bale nog minimaal een jaar behouden, maar de Welshman zelf zou daar geen trek in hebben. Ook al is er nog geen officieel bod van Real Madrid binnengekomen, de interesse lijkt steeds concreter te worden. Spaanse media melden dat De Koninklijke tijdens het trainingskamp in de Verenigde Staten hoopt te spreken met Tottenham-voorzitter Daniel Levy, maar die zou niet openstaan voor onderhandelingen.

Tijdens de voorgaande oefenduels van Real speelde Cristiano Ronaldo centraal, waardoor trainer Carlo Ancelotti zich al lijkt voor te bereiden op de komst van Bale aan de linkerflank. Tottenham kan zestig miljoen euro tegemoet zien plus Fábio Coentrão en Ángel di María, maar dat ziet de Noord-Londense club niet zitten. The Spurs willen beiden niet in de deal betrekken. Toch lijken ze zich wel voor te bereiden op een vertrek van Bale.

Javier Pastore zou namelijk in beeld zijn bij Tottenham, dat echter wel diep in de buidel zal moeten tasten voor de 24-jarige Argentijn. In de zomer van 2011 betaalde Paris Saint-Germain liefst 42 miljoen euro aan Palermo. In de Franse hoofdstad wist Pastore de hooggespannen verwachtingen echter nog niet helemaal waar te maken, maar Tottenham ziet het wel in hem zitten. Ook AS Rome heeft interesse in de aanvallende middenvelder. Iemand die Tottenham juist wel eens zou kunnen gaan verlaten, is Emmanuel Adebayor. Besiktas wil hem graag overnemen.

Real Madrid is overigens niet alleen bezig met Bale. Ancelotti zou graag een landgenoot naar Spanje willen halen om de defensie te versterken. Giorgio Chiellini is volgens La Gazzetta dello Sport de gedroomde nieuwe centrale verdediger. De 28-jarige mandekker van Juventus zou zo'n twintig miljoen euro moeten kosten. Overigens haalde De Oude Dame deze transferperiode in Angelo Ogbonna al een mogelijke vervanger van Chiellini naar Turijn. Er wordt in Madrid ook aan de lange termijn gedacht. Voor zijn afscheidsduel werd Raúl op pad gestuurd naar Gelsenkirchen met een missie. De spits, die na zestien seizoenen bij Real zijn loopbaan afsloot via Schalke 04 en Al-Sadd in Qatar, trad met zijn laatste Qatarese werkgever aan tegen de hoofdmacht van de Duitse club.

Bij Schalke loopt nu juist een van de Europese groeibriljantjes rond. Jullian Draxler (19) zou als het aan de clubleiding van de Madrilenen ligt over enkele jaren de overstap naar Real moeten maken. Aan Raúl de taak de Duitse aanvaller alvast warm te maken. Probleempje zou daarbij wel eens kunnen worden dat de jongeling onlangs zijn contract heeft verlengd tot medio 2018. Al is ook Draxler te koop, zo zal het credo van de Spanjaarden luiden.

Jürgen Klopp zou Shinji Kagawa graag terughalen naar Borussia Dortmund. De 24-jarige Japanner verhuisde vorig jaar zomer nog voor zestien miljoen euro naar Manchester United, maar kwam in zijn eerste seizoen niet verder dan twintig competitieduels. Maar Kagawa was helder tegenover Klopp. 'Het was relatief snel duidelijk. Shinji wil dit seizoen bij United blijven. Ik had geen ander antwoord verwacht, maar je moet het toch een keer vragen.'

Emre Can (foto onder) zou de Bundesliga juist kunnen verlaten. De negentienjarige middenvelder van Bayern München staat bekend als een groot talent, maar zal door de moordende concurrentie waarschijnlijk niet veel aan spelen toekomen komend seizoen. De jeugdinternational van Duitsland, die ook over de Turkse nationaliteit beschikt, kan zowel naar Fenerbahçe als Galatasaray. Beide Turkse grootmachten hopen het talent komend seizoen te huren. Wat een tweet al niet teweeg kan brengen. Alfred Finnbogason plaatste zondagavond een link naar het nummer 'You'll Never Walk Alone' van Gerry & The Pacemakers op zijn Twitter-account, waarna geruchten over een transfer van de SC Heerenveen-spits losbarstten. Sinds 1963 is dat lied onlosmakelijk verbonden aan Liverpool, maar ook bij Celtic wordt het gedraaid. In zijn jeugd was Finnbogason een tijd woonachtig in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland.

De 24-jarige aanvaller zou de derde Eredivisionist zijn die deze transferperiode naar The Bhoys verkast. Virgil van Dijk (FC Groningen) tekende al een contract in Schotland, terwijl ook Derk Boerrigter (Ajax) op weg is naar Celtic. Eerder meldden de Bundesliga-clubs FC Augsburg en Werder Bremen zich al voor Finnbogason bij Heerenveen, dat naar verluidt zeven miljoen euro wil ontvangen.

AS Roma raakte deze transferperiode Marquinhos kwijt aan Paris Saint-Germain, maar doet mogelijk ook Marquinho van de hand. De 27-jarige middenvelder speelt sinds januari 2012 in de Italiaanse hoofdstad, waar hij afgelopen anderhalf jaar goed was voor zes doelpunten in veertig competitieduels. Internazionale is een van de geïnteresseerde clubs, maar ook een terugkeer naar Brazilië behoort tot de mogelijkheden.

Dan over naar Barcelona, dat Suarez uit Engeland wil halen. Niet Luis Suarez, maar Denis Suarez. De negentienjarige middenvelder staat onder contract bij Manchester City, maar speelde de afgelopen twee seizoenen slechts twee duels in het toernooi om de League Cup. Recentelijk maakte hij indruk bij Spanje tijdens het WK Onder-20 in Turkije en Barça ziet in de voormalig speler van Celta de Vigo een groot talent voor de toekomst.

De kans is groot dat Juventus twee spitsen slijt in Engeland. Norwich City heeft nog altijd belangstelling voor Fabio Quagliarella, ook al versterkte het zich deze transferperiode al met Gary Hooper (Celtic) en Ricky van Wolfswinkel (Sporting Lissabon). The Canaries hebben echter concurrentie van West Ham United, dat eveneens bereid is om tien miljoen euro te betalen voor de aanvaller.

Ook Alessandro Matri lijkt op weg naar de Premier League. Naast Liverpool heeft stadgenoot Everton interesse voor de spits, die twaalf miljoen euro moet opleveren. Vanuit de Serie A zijn AC Milan en Napoli geïnteresseerd. Matri en Quagliarella kunnen bij Juventus niet op veel speeltijd rekenen, aangezien de club uit Turijn zich deze transferperiode al versterkte met twee nieuwe spitsen: Fernando Llorente (Athletic de Bilbao) en Carlos Tévez (Manchester City).

Bekijk hier al onze video's