Transferdagboek 27 juli: Cruz, Figo, Pantelic en Pogrebnyak

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. In de Engelse krantenkolommen ontbreekt ook vandaag de naam Klaas-Jan Huntelaar niet. Arsenal en Tottenham Hotspur zijn de belangrijkste gegadigden om de spits over te nemen van Real Madrid. Arsenal zou zelfs een dubbelslag voorbereiden. The Gunners willen ook Lee Cattermole overnemen van Wigan Athletic.

Transferdagboek 27 juli: Cruz, Figo, Pantelic en Pogrebnyak

Dick Advocaat kon afgelopen weekeinde de Italiaan Alessandro Rosina verwelkomen bij Zenit Sint-Petersburg. De toekomstige bondscoach van België moet zijn werk in Rusland mogelijk afmaken zonder Pavel Pogrebnyak. The Mirror meldt dat Blackburn Rovers in de markt is voor de Russische international. De Engelsen hopen echter wel dat Zenit de vraagprijs van ongeveer tien miljoen euro laten zakken.

Over geld gesproken. Schalke 04 wil volgens Bild de aanval versterken met de transfervrije Marko Pantelic, maar het ontbreekt Die Knappen aan financiële middelen. De Servische spits, die zijn conditie op peil houdt bij Rode Ster Belgrado, zou een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro willen opstrijken.

Ook nog zonder club is Julio Ricardo Cruz. De voormalige Feyenoorder heeft over belangstelling niet te klagen. De 34-jarige spits maakte eerder bekend dat hij voor Lazio of Napoli zou gaan kiezen. Toch schijnt er nu een derde kaper op de kust te liggen. AS Roma heeft de Argentijn een eenjarig contract ter waarde van twee miljoen euro aangeboden.

Ten slotte nog opzienbarend nieuws uit Spanje. Carlos González heet de nieuwe voorzitter te worden van Real Mallorca en hij heeft grootse plannen. De Argentijnse internationals Sebastian Battaglia en Juan Roman Riquelme prijken hoog op het verlanglijstje van González, terwijl hij ook een poging wil wagen Luis Figo uit zijn pensioen te halen.

Bekijk hier al onze video's