Transferdagboek 26/8: Van der Vaart en Van der Wiel

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 26/8: Van der Vaart en Van der Wiel

We starten de donderdageditie met Koninklijk nieuws. Volgens Bild is Schalke 04 immers zeer concreet voor niemand minder dan Rafael van der Vaart. De toekomst van de Nederlander is onzeker, gezien de hevige concurrentie op het middenveld van Real Madrid. Die Königsblauen hopen de voormalig Ajacied naar Gelsenkirchen te halen. Eén voordeel: bij de Raúl-Klub komt Van der Vaart enkele oud-collega's tegen. Zowel Christoph Metzelder als Raúl maakte al eerder dezelfde overstap.

Ola Toivonen kwam niet. Ook de komst van Artem Milevski (Dinamo Kiev) is van de baan. Met andere woorden: de spitsenzoektocht van Roy Hodgson duurt voort. De trainer van Liverpool is vastberaden nog een aanvaller aan zijn selectie toe te voegen. Het nieuwe doelwit is Mario Gomez, weet Bild. De Duitser is bij Bayern München allerminst een vaste waarde. Eén klein probleempje: München betaalde vorige zomer liefst dertig miljoen euro en zal het nodige wisselgeld willen ontvangen voor de aanvaller die nog tot medio 2013 onder contract staat.

Nog meer Bayern-nieuws in TZ. Anatoliy Tymoschuk, eveneens bankzitter bij Der Rekordmeister, staat hoog op het verlanglijstje van Dinamo Moskou. Van Gaal gaf al eerder aan dat de Oekraïner weg mag, maar niet hoeft.

Arsène Wenger is nog steeds op zoek naar een betrouwbare sluitpost. De Franse Arsenal-coach zag al vele kandidaten afhaken en heeft volgens Metro een van zijn talloze pijlen nu gericht op Asmir Begovic. Al moeten The Gunners wel snel handelen met de doelman van Stoke City. Tottenham Hotspur zit op het vinkentouw.

We sluiten af met een gerucht om van te smullen. Gregory van der Wiel zou het onderwerp geweest zijn van onderhandelingen tussen Chelsea en Ajax. Daily Mail weet echter dat de Londenaren een transfersom van 24,5 miljoen iets te gortig vonden. Ook de nummer één op het verlanglijstje der Chelsea-verdedigers bleek onhaalbaar. De gelimiteerde afkoopsom van Sergio Ramos (Real Madrid) bedraagt 150 miljoen. Naar verluidt vond de directie van The Blues ook dat bedrag nèt iets te hoog. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's