Transferdagboek 25 juni: Maicon, Drenthe en Huntelaar

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Real Madrid lijkt zich neer te leggen bij de onmogelijkheid David Villa te contracteren en opent de jacht op Karim Benzema, aldus As. De Koninklijke heeft een eerste bod uitgebracht: 24 miljoen euro én Klaas-Jan Huntelaar. Lyon is gecharmeerd van de Nederlandse international, maar verlangt meer geld voor Benzema. Voorzitter Jean-Michel Aulas zou naast Huntelaar ook nog 40 miljoen euro willen toucheren voor de 21-jarige spits.

Transferdagboek 25 juni: Maicon, Drenthe en Huntelaar

Fiorentina heeft zich al bijna verzekerd van Royston Drenthe. Real Madrid is akkoord met de Italiaanse club over een verhuur van de Rotterdamse linkspoot. Alleen over een koopoptie in het contract moeten beide partijen nog onderhandelen. De club uit Florence zou hem over een jaar voor circa zeven miljoen euro willen overnemen, Real zou circa tien miljoen willen opstrijken voor Drenthe, aldus persbureau Ansa.

Grêmio en Manchester United bakkeleien over Douglas Costa. De Engelse club is geïnteresseerd in de achttienjarige middenvelder en wil hem graag drie weken aan het werk zien tijdens een stage. Dat ziet Grêmio niet zitten, weet The Daily Mail. De Brazilianen weigeren Costa stage te laten lopen. De club uit Porto Alegre eist circa 30 miljoen euro voor het talent, Man Utd zou hooguit 9 miljoen willen betalen.

Over tien dagen is bekend waar Carlos Tévez zijn loopbaan voortzet, vertelde zijn adviseur Kia Joorabchian aan Radio Del Plata. 'Op dit moment bestuderen we de voorstellen van Manchester City, Chelsea en één andere ploeg. City heeft de grootste kans, want dat bouwt aan een grootse ploeg, maar dat is niet doorslaggevend.' Carlitos sloeg onlangs een vijfjarig aanbod van Manchester United af, omdat hij te lang op dat voorstel had moeten wachten, aldus Joorabchian.

Maicon (foto) wil en mag weg bij Internazionale. Italiaanse en Engelse media linken hem aan Real Madrid en Manchester City, zaakwaarnemer Antonio Caliendo bevestigde de interesse van beide clubs. Tot nu toe zou City als enige een bod hebben uitgebracht, schrijft Sportmediaset. De Engelse club biedt 22 miljoen euro én middenvelder Elano voor de 27-jarige rechtsback, maar Inter-voorzitter Massimo Moratti vraagt 40 miljoen voor de Braziliaanse international.

Bekijk hier al onze video's