Transferdagboek 23/05: Adebayor, Song en Khedira

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 23/05: Adebayor, Song en Khedira

Het is hoogst onzeker of Emmanuel Adebayor volgend seizoen voor Tottenham Hotspur speelt. Vanwege privé-problemen ontbreekt de spits morgen in het competitieduel met Everton. Tottenham is van plan volgende week rond de tafel te gaan met Adebayor, wiens sportieve prestaties lijken te lijden onder zijn turbulente familieleven. Aangezien de spits een van de topverdieners is op White Hart Lane, gaat Tottenham volgens Engelse media aansturen op een breuk.

West Ham United wil dolgraag door met de van Barcelona geleende Alex Song, maar de Fransman heeft zelf al een voorschot genomen op zijn vertrek. 'Ik ben West Ham voor eeuwig dankbaar', zei de middenvelder zaterdag. Song zou zijn zinnen hebben gezet op een grotere club dan West Ham en zou op de verlanglijst staan van diverse Italiaanse verenigingen.

Sami Khedira maakte enkele maanden geleden bekend te vertrekken bij Real Madrid en heeft over belangstelling niet te klagen. Juventus bevestigt dat het in de markt is voor de Duitse middenvelder, in wie ook Schalke 04 het ziet zitten. 'We houden hem in de gaten. Hij is een grote naam én is transfervrij', aldus Juve-directeur Giuseppe Marotta.

Zijn weinig overtuigende seizoen, mede ingegeven door zijn blessureleed, heeft in Engeland vraagtekens opgeworpen over de toekomst van Robin van Persie bij Manchester United. De Oranje-international heeft nog een contract voor een jaar, maar wil hij nog zo'n seizoen?

Aan Van Persie de opdracht het antwoord te geven. In de Engelse pers wordt geopperd dat hij in elk geval wel een zeer lucratief alternatief achter de hand heeft. Want naast de vermeende interesse van Fenerbahçe en Galatasaray zou het Qatarese Lekhwiya de aanvaller een aantrekkelijk aanbod hebben gedaan. In drie jaar kan hij een slordige dertig miljoen euro opstrijken bij de club van Michael Laudrup.

Jackson Martínez heeft vrijdag waarschijnlijk wel zijn laatste wedstrijd gespeeld voor FC Porto. Althans, in Portugal wordt gesproken dat de Colombiaanse aanvaller al tot een vergelijk is gekomen met Arsenal. De transfersom is geen onderwerp van onderhandelingen; de Londense club gaat de gelimiteerde afkoopsom van een kleine dertig miljoen neerleggen.

Man Utd-goalie David De Gea is de laatste weken een terugkerende naam in dit dagboek, met Real Madrid als mogelijke bestemming. Iker Casillas zou dan bij De Koninklijke zijn plaats onder de lat dan wel moeten inleveren. En daar heeft hij blijkbaar allerminst moeite mee. 'Natuurlijk zou ik het mooi vinden als hij komt', aldus de routinier.

De kans is klein dat Raheem Sterling komend seizoen nog voor Liverpool speelt, maar de club van manager Brendan Rodgers houdt waarschijnlijk wel een flinke som geld over aan de verkoop van de twintigjarige aanvaller. Manchester City heeft zijn zinnen gezet op Sterling, aangezien de club over te weinig Engelsen beschikt, en heeft bijna 65 miljoen euro over voor het talent. Naar verluidt hebben ook Arsenal, Bayern München en Manchester United belangstelling.

Arsenal wil komende zomer de aanval versterken en wil net als de afgelopen jaren met Mesut Özil en Alexis Sánchez flink investeren. Nabil Fekir en Alexandre Lacazette zijn in beeld bij The Gunners. Het succesvolle duo van Olympique Lyon moet in totaal 85 miljoen euro opleveren, maar dat is geen probleem voor Arsenal. Met de komst van Fekir en Lacazette hoopt manager Arsène Wenger in het nieuwe seizoen een serieuze gooi te doen naar het kampioenschap in Engeland.

Mogelijk staat ook Mauro Icardi voor een transfer. De 22-jarige Argentijn van Internazionale was dit seizoen al goed voor negentien doelpunten in de Serie A. En dat is ook in de hoofdstad van Spanje opgevallen, denkt Sport. Omdat de vrouw van Icardo via Twitter liet weten maandag in Madrid te zijn, denkt de Spaanse sportkrant dat Atlético of Real de nieuwe werkgever van de aanvaller wordt.

Na het succesvolle WK met het Nederlands elftal, dat vorig jaar derde werd in Brazilië, leek Ron Vlaar snel een stap hogerop te maken. Maar de dertigjarige verdediger maakt waarschijnlijk geen gebruik van zijn transfervrije status. Een seizoen vol blessures zorgt dat er niet veel interesse is en Aston Villa wil graag verlengen. 'Ik heb om tafel gezeten met Ron en hem verteld, dat ik wil dat hij blijft. En hij zei dat hij ook wil blijven', aldus manager Tim Sherwood van de FA Cup-finalist.

AC Milan wil Carlo Ancelotti terughalen als trainer en wil hem lokken met een transferbudget van 150 miljoen euro. Dat is ook wel nodig, want de huidige ploeg bezet een teleurstellende elfde plaats in de Serie A. Ancelotti, die in de periode 2001-09 onder meer twee keer de Champions League won, moet waarschijnlijk vertrekken bij Real Madrid omdat die club dit seizoen geen enkele prijs won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.